2024. április 26., péntek

Dr. Boro Vujasin könyvének újvidéki bemutatója

Önmagunk megváltoztatásával változtassuk meg a világot

Még a pótszékekkel sem volt elegendő ülőhely, annyian érkeztek dr. Boro Vujasin Božanska inteligencija i naše zdravlje (Az isteni intelligencia és az egészség) c. könyvének bemutatójára, amelyet tegnap tartottak az Újvidéki Művelődési Központ emeleti termében.

Dr. Boro Vujasin (Dávid Csilla felvétele)

Dr. Boro Vujasin (Dávid Csilla felvétele)

Pedig sokan már egy órával a rendezvény kezdete előtt érkeztek. Orvoskollégák, továbbá daganatos és más betegségből felépült, hálás emberek, valamint fiatal házaspárok gyermekekkel és mások, akiknek a szaktudásával, ismeretterjesztő előadásaival, életvitelének példájával, tanácsaival ez a szerény orvos segített. Gratuláltak neki a szakkönyvéhez, amelyet többségük megvásárolt. Az olvasmányos, áttekinthető, mindenkinek ajándékozható, hasznos könyv 12 recenzense között számos akadémikus – prof. dr. Jelena Bošković, prof. dr. Nenad Đurić, Jovan Davidović, Snežana Rajačić... – neve szerepel.

Keményfedelű, színes könyvének bemutatásakor a szerző elmondta, hogy gazdag szakmai tapasztalatát arra alapozza, hogy csak önmagunk megváltoztatásával tudunk változtatni a világon. Hangsúlyozta, hogy a szeretet, az egészség, és a boldogság az isteni intelligencia ingyenes ajándéka. Így minden betegség kigyógyítható, ha az életet szeretettel és hittel éljük, a természet törvényeivel összhangban.

Dr. Boro Vujasin 1959-ben a bosznia-hercegovinai Sokolište helységben született. A vajdasági Zmajevóban nőtt fel. Újvidéken fejezte be az egészségügyi középiskolát és az Orvostudományi Egyetemet, majd Belgrádban szerezte meg a nőgyógyászati szakosítást. Nős, édesapa, nagyapa. Titelen él, a helybeli egészségházban nőgyógyász szakorvos.

Egyetemista korától tudományos-kutató munkával foglalkozik. 1998-tól napjainkig több mint 150 szakmunkát jelentetett meg, mintegy 900 ingyenes szemináriumot tartott belföldön és külföldön az egészség, az alternatív gyógyászat és a népességpolitika témaköréből. 2015-ben a szerbiai Egészségügyi Minisztériumtól megkapta a primáriusz/főorvos rangot.

Kezdeményezője és koordinátora a Jövő táplálkozása multidiszciplináris kongresszusnak, amelynek jeles nemzetközi résztvevői vannak. Október 19-én az újvidéki SPENS épületének amfiteátruma lesz a színhelye ennek a kétnapos kongresszusnak, amelyet az idén 9. alkalommal rendez meg a Breg Egyesület a köztársasági és a tartományi kormány, Újvidék város, valamint a Vajdasági és a Kommerciális Bank fő támogatásával. A díjtalanul látogatható kongresszusról a www.ishrana-buducnosti.com honlapon olvashatunk többet.