2024. április 27., szombat

Látványos tűzijáték és Piramis-koncert

Kiváló hangulatban zajlottak le a zentai városnapi rendezvénysorozat vasárnapi programjai

Óriási tömeg csodálta meg a fények játékát vasárnap este, a zentai városnapi rendezvénysorozat harmadik napján a zentai Tisza-parton, a nap fénypontja mégis a sportcsarnok előtti nagyszínpadon megtartott Piramis-koncert volt, hiszen akárcsak szombat este a boszniai Hari Mata Hari koncertjére, a fennállásának 45. évfordulóját jövőre ünneplő magyarországi Piramis zenekar fellépésére is több ezren látogattak le vasárnap a zentai Népkertbe.

A Piramis együttes tagjai igencsak kitettek magukért fergeteges hangulatú koncertjükön (Gergely József felvétele)

A Piramis együttes tagjai igencsak kitettek magukért fergeteges hangulatú koncertjükön (Gergely József felvétele)

A legendás magyarországi együttes tagjai, Gallai Péter, Köves Miklós, Nyemcsók János, Vörös Gábor és Závodi János apait-anyait beleadva, a legnagyobb slágereik előadásával ajándékozták meg az egybegyűlteket.

Kevesen tudják, hogy a Piramis legelső felállásának Lévay Tibor is tagja volt – a jelenleg külföldön élő szabadkai zenésznek, több hollywoodi kasszasiker filmzeneszerzőjének, Sylvester Lévaynak az öccse –, ám ő rövid együtt zenélés után katonai szolgálata letöltésére visszatért az egykori Nagy-Jugoszláviába, majd szólókarrierbe kezdett. A Piramis által írt és előadott slágerek (A becsület, a Szállj fel magasra!, az Égni kell annak, aki gyújtani akar, az Ajándék…) manapság már a magyar rockzene legendás klasszikusai közé tartoznak, amelyeket a zentai koncerten is együtt énekeltek az együttes tagjaival a közönség soraiban helyet foglaló fiatalok és idősebbek.

A városnapi nagykoncert előtt, a délutáni órákban is sokan sétáltak le a népkerti rendezvényhelyszínhez, hogy megtekintsék a községben tevékenykedő népzenei csoportok fellépését. Ezt a programpontot a zentai Merkur-Midnight Táncklub formációstánc-bemutatója követte, amely szintén sok érdeklődőt vonzott, akárcsak a Flamenco Táncklub mazsorettjeinek nem kevésbé látványos felvonulása és bemutatója. Az elmúlt év folyamán is nagy sikereket elérő mazsorettek produkciójában a Zentai Fúvószenekar is közreműködött. Fellépésüket az M Dance Studio táncosainak fergeteges bemutatója követte, amely szintén kiváló hangulatban zajlott le.

A látogatók többsége egyetért abban, hogy az új helyszín kiváló választás volt (Gergely József felvétele)

A látogatók többsége egyetért abban, hogy az új helyszín kiváló választás volt (Gergely József felvétele)

Összegezve az eddigi városnapi rendezvényeket, leszögezhető, hogy a szervezők idén is mindent elkövettek, hogy színes és hangulatos rendezvényeken kapcsolódhassanak ki a zentaiak, illetve mindazok, akik a nagykoncertek kedvéért Vajdaság minden tájáról a Tisza-parti városba érkeztek, és a rendezvénysorozat idei helyszíne, a Zentai Sportcsarnok és az ártéri töltés között elterülő terület is kiváló választásnak bizonyult. A városnapi rendezvények sora hétfő este, komolyzenei vizekre terelődve, a hagyományos kórustalálkozóval folytatódott, ma pedig Aleksandar Šaca Vujić zentai születésű neves szerb zeneszerző, karmester és zongoraművész emléktáblájának a felavatása után úgyszintén komolyzenei hangversenyt tartanak.