2024. április 27., szombat

Gasztrofesztivál Újvidéken

A Limáni parkban a hétvégén megtartották – immár harmadszor – a Vajdaság Ízei elnevezésű, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ételfesztivált. Szombaton este a vihar kissé belerontott a hangulatba, felforgatta a sártrakat és ledöntötte a díszletet, de a szél csak a program művelődési részét hiúsította meg. Mind a két napon vígan rotyogott a gulyás, sült a kolbász, főtt a halászlé.

Fotó:Ótos András

Fotó:Ótos András

A látogatók számára utalhat az a tény, hogy a fesztivál környékén egy villanyoszlopot sem láttunk, amelyhez ne lett volna odakötve legalább egy kerékpár.

Vidékünk jellegzetes ételeit, finomságait az idén nagyjából 100 gazda, élelmiszergyártó, termelő, különböző egyesületek és mások hozták el Újvidékre. Aki lemaradt a buliról, ne búslakodjon: az utóbbi időben a székvárosban se szeri, se száma a különböző, gasztro előjelű rendezvényeknek, nem kell majd sokat várnunk a következőre.

A tegnapi fesztivál résztvevőitől megkérdeztük, hogy szerintük mennyire egészségesen táplálkozunk. Válaszaikat holnapi számunkban olvashatják.