2024. április 26., péntek

Búcsúi szentmise a Szent Rozália templomban

Szerdán délelőtt 10 órakor kezdődött a búcsúnapi ünnepi szentmise a temerini Szent Rozália templomban.

Az újmisések köszöntése (Góbor Béla felvétele)

Az újmisések köszöntése (Góbor Béla felvétele)

A hívekkel megtelt plébániatemplomba, élen a feszülettel ünnepélyesen vonult be a 11 miséző atya, köztük három újmisés és a segédlet. A szentmise kezdete előtt az újmiséseket kislányok köszöntötték gyönyörű virágcsokrokkal. A szentmise fő celebránsa ft. Bartusz Ervin újmisés atya volt, vele misézett ft. Sáfrány Dávid újmisés, akit a temerini hívek már a vasárnapi szentmisékről jól ismernek. A homíliát a szintén újmisés Szabó Szepesi Csaba mondta, melyben kiemelte a csend fontosságát a mai rohanó világ embere számára. Azét a csendét, amelyet a templom névadója, Szent Rozália, barlangba, remeteségbe vonulva is oly fontosnak tartott.

A miséző atyák között voltak még a temerini származású ft. Pásztor Árpád, ft. Nagyidai Zsolt, ft. Verebélyi Árpád, ft. Zsúnyi Tibor és ft. Horváth László atyák, valamint a korábban Temerinben szolgáló ft. Szöllősi Tibor, továbbá ft. Fuderer László és ft. Világos Miklós.

A szentmise végén, Szungyi László esperesplébános megköszönte a papságnak és a híveknek a misén való részvételt, valamint külön köszönetet mondott az újmisés atyáknak. A kántori szolgálatot Csernyák Zsuzsanna kántornő látta el. Az atyák újmisés áldása után felcsendült a pápai himnusz és a nemzeti himnusz, majd a szentmise az ünnepélyes kivonulással zárult. Végül az oltárszolgálat közös fényképpel örökítette meg a temerini búcsúnapi szentmisén való részvételt.