CSAPAT-EB, NANTES

A magyar lányoknak a legjobb négy a cél

fm

2019. szeptember 3., 09:29 >> 2019. szeptember 3., 18:14

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Ma kezdődik és szeptember 8-án zárul a kétévente megrendezésre kerülő asztaliteniszcsapat-Európa-bajnokság a franciaországi Nantes-ban. A kontinensbajnokság új formátumában a férfiaknál és a nőknél egyaránt 24-24 csapat vesz részt, amelyek korábban többlépcsős selejtezősorozatban kvalifikálhatták magukat az Eb-re. Szerbia férfiválogatottja az Aleksandar Karakašević, Dimitrije Levajac, Marko Jevtović, Pető Zsolt négyessel vág neki a versenynek. A szerb csapat a 22. együttes a rangsorban, a csoportküzdelmek során Belgiummal és Lengyelországgal találkoznak. Magyarország Ecseki Nándorral, Lakatos Tamással, Majoros Bencével és Szudi Ádámmal vág neki a megmérettetésnek. A piros-fehér-zöldek ma Romániával, holnap pedig a második kiemelt Svédországgal mérkőznek. A realitás talaján maradva kijelenthető, hogy mind a magyar, mind a szerb alakulat számára bravúr lenne a csoportelsőség. A férfiaknál Németország a címvédő. A csapat legnagyobb sztárja, Timo Boll szerint első kiemeltként nem lehet más a céljuk, mint az újabb Eb-arany.

Pergeléknek jól sikerült a felkészülés (Fotó: ITTF)

Pergeléknek jól sikerült a felkészülés (Fotó: ITTF)

A nőknél Szerbia fiatal reménységekkel vág neki a kontinensviadalnak: a rangidős Andrea Todorović is mindössze 27 éves, társai pedig a 20 éves Izabela Lupulescu, a 19 éves Surján Szabina és a szintén 19 esztendős Tijana Jokić lesznek. A lányoknak sem lesz könnyű dolguk, hiszen a csoportban a negyedik kiemelt hollandokkal, illetve a Csehországgal csapnak össze. Teljesen mások azonban az elvárások Magyarország női válogatottjánál, ugyanis a Madarász Dórát, Pergel Szandrát, Póta Georginát és a tartalékként Hartbrich Leonie-t felvonultató csapat a harmadik kiemeltként kezdi meg az Európa-bajnokságot. A verseny első szakaszában a lányoknak Fehéroroszországot és Belgiumot kell felülmúlniuk. „A felkészülés során a lengyelekkel edzettünk, egy hétig vendégeskedtek nálunk Budapesten. Úgy érzem, elég nagy intenzitással zajlottak a tréningek, jó formában vagyunk. A kiemelésünknek köszönhetően természetesen esélyesek vagyunk. A csoportban egyértelműen az elsőség a cél, utána pedig egy kedvező sorsolással mindent beleadva szeretnénk bejutni a legjobb négy közé” – nyilatkozta a Magyar Szónak Pergel Szandra a nantes-i erőpróba előtt. A női mezőnyben két évvel ezelőtt Luxemburgból Románia vitte haza az aranyat, miután a döntőben nagy csatában 3:2-re verték a németeket, s idén sem lenne túl nagy meglepetés, ha újfent ez a két csapat küzdene az aranyért.

A nyolc-nyolc hármasból csak az első helyezett jut tovább, a többi válogatott számára pedig már két mérkőzés után befejeződik a viadal.

Az Európa-bajnokság első három napján (keddtől csütörtökig) a csoportküzdelmeké lesz a főszerep, pénteken a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, vasárnap pedig a finálékat rendezik.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége