2024. április 27., szombat

Beismerte tettét

Előzetesbe helyezték a nőt, aki a konténerbe dobta csecsemőjét

Meghallgatták azt a 33 éves belgrádi nőt, aki – miután hétfőn otthon, orvosi segítség nélkül megszülte gyermekét – műanyag zacskóba tette, majd bedobta a szemeteskonténerbe. A Belgrádi Felső Ügyészségen Mirjana G. beismerte tettét. Ezután az ügyészség előzetes börtönt rendelt el.

Hétfőn egy járókelő figyelt fel a gyermeksírásra, ami a Belgrádhoz tartozó Žarkovón, egy szemeteskonténerből jött. Amikor látta, hogy egy műanyag zacskóba csomagolt gyermekről van szó, értesítette a szomszédokat, majd hívták a mentőket és a rendőrséget, így a gyermek hamarosan kórházi ellátásban részesült. Most jól van, bár még a Tirševa utcai gyermekklinikán figyelik az állapotát. Nemrégiben jelentkezett a gyermek biológiai apja is, aki nem tudott róla, hogy a gyermek édesanyja megtartotta terhességét. Neki azt mondta ugyanis, hogy megszakította a terhességet, így nem sokkal a bejelentés után megszakították a kapcsolatukat. Állítólag a nő környezete sem tudott arról, hogy a nő állapotos, még az édesapja sem, akivel együtt élt.

Mirjana G. mai meghallgatása során beismerte tettét, és elmondta, miért hajtotta végre tettét. Az elkövetkező eljárás fogja bebizonyítani, mennyire volt tetteinek tudatában. Irena Bjeloš, az ügyészség sajtófelelőse elmondta, az ügyészség előzetes börtönbüntetést rendelt el Mirjana G. ellen, hogy ne tudja befolyásolni a szemtanúkat, illetve azért is, mert az eset nagyon felkavarta a közvéleményt. Az ügyészség javaslatát a Belgrádi Felsőbb Bíróság jóváhagyta.