2024. április 27., szombat

Adai lóverseny

Az adai Halász József lovasklub vasárnap délután megtartotta hagyományos lóversenyét. Hét futamra került sor, ebből kettő volt kiemelt: a jubiláló X. Joó József Emlékverseny, és a VII. Id. Bognár Nándor Emlékverseny.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Hanák László fő szervező az eseményt megelőzően elárulta lapunknak, hosszú évek óta megrendezésre kerül ez a verseny, tehát már tradíciónak számít a régióban. Régebben Magyarországról is szép számmal jelentkeztek a találkozóra, valamint vissza is hívták az ittenieket. Az utóbbi években viszont határproblémák miatt sajnos távol maradnak. Eleinte a koszt-kvártély mellett biztosított számukra hátasokat is a helyi klub, idén viszont anyagiak hiányában ez nem sikerült, hiszen a támogatás mellett nincs nekik saját bevételük.

A verseny jelentőségéről elmondta, a gyerekek rajonganak érte, pónival gyakran ki is látogatnak rá. Rajtuk kívül mindazoknak ajánlja a versenyt vasárnap délutáni időtöltésként, akik szeretik a lovakat és a lovassportot, hiszen számukra mindenképpen kellemes kikapcsolódást jelentenek az ottani programok.

László sérelmezi: annak ellenére, hogy ez a rendezvény mintegy harmincöt éve tradicionálisan augusztus utolsó vasárnapján kerül megrendezésre, idén a község rászervezett egy halfőző versenyt, amely viszont csupán kétéves. Pedig rengeteg hétvége van, amikor Adán nem történik semmi.

A rendezvény fő támogatója az adai önkormányzat volt.

Az eredményeket a következő számunkban közöljük.