2024. április 23., kedd

Sikeres szezont zár az Adica

Ülésezett az adai községi képviselő-testület

Ada község képviselő-testületének csütörtök esti ülésén Dragana Dojčinovićot nevezték ki a Szociális Gondozói Központ új igazgatójává, miután az elmúlt fél évben megbízott igazgatói tisztséget ellátó Nacsa István mandátuma az elmúlt napokban lejárt.

Az adai strandfürdőben készülnek a fürdőidényre (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai strandfürdő (Csincsik Zsolt felvétele)

Az ülés folytatásában a képviselők egyhangúlag elfogadták az Ada község által megalapított Adica Üdülőközpont 2018-as munka- és pénzügyi jelentését, és megszavazták az intézmény által az év első hat hónapjában tervezett megvalósított tevékenységről szóló beszámolót is, amit Juhász Tibor, az üdülőközpont igazgatója ecsetelt a jelenlévőknek. A tavalyi évről szóló jelentésben elhangzott többek között, hogy az elmúlt évben felújították a csúszdás medencét, amely beruházás 4 millió dinárba került, ennek felét a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, a másik felét pedig Ada önkormányzata biztosította, a befektetéssel a községi közvagyont 4 millió dinárral növelték meg, s ezzel együtt az összes többi medencében is kiváló vízminőséget tudtak biztosítani. Tavaly óta a Vöröskereszt tartományi szervezetével karöltve négy licenccel rendelkező vízi mentőt is kineveltek, akik el is látták feladatukat. Ezenkívül a strandfürdő látogatóit, illetve a szálláshelyeket igénybe vevőket a tavalyi évtől kezdve biztosították az újvidéki DDOR-ral megkötött szerződés alapján. Az intézmény tavaly és idén is együttműködött különféle ifjúsági rendezvényekkel, ezzel kapcsolatban Juhász elmondta, hogy az idei Green Future fesztiválra 17 ezren látogattak el, semmilyen incidens, sérülés nem történt a könnyűzenei rendezvényen. Az Adica közvállalat a fesztivál három napja alatt 800 ezer dinár extra bevételt könyvel el, amiből 400 ezer dinár tiszta nyereség, emellett a fesztivál szervezői még 120 ezer dinárt fizettek a terület használatáért. Juhász az Adicával kapcsolatos napirendi pontok során megemlítette, hogy az idei kedvező időjárásnak köszönhetően sikeresnek bizonyul ez a szezon.

Az adai tanácsnokok az ülés elején felvetett, sürgősségi alapon beiktatott, az Ada község eladósodásáról szóló döntést is elfogadták. A jelenlévők közül mindössze ketten tartózkodtak a szavazás során. Bilicki Zoltán, Ada polgármestere a döntés kapcsán napilapunknak elmondta, hogy a község 300 millió dináros kölcsönt vesz fel a wellnessközpont megépítéséhez, ami részben elegendő lesz, a maradék összeget önerőből finanszírozzák. Bilicki hozzátette, hogy ezzel a beruházással párhuzamosan egy államilag finanszírozott projektum is létrejön, amely úgyszintén 300–350 millió dinárba kerül majd. Ebből a pénzből Ada termálkútjának a felszerelését oldják meg: amint ez megvalósul, e termálkút segítségével szeretnének fűteni több középületet, illetve a wellnessközpontot is.