2024. április 27., szombat

Jövőre „összeér” az Újtelep és Veternik

Az újtelepi Jovan Dučić sugárutat jövőre 1760 méterrel meghosszabbítják, és végre sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik a közlekedés Veternik irányába.

A Jovan Dučić sugárút meghosszabbításával végre újabb útszakaszon lehet majd közlekedni Veternik felé. A képen látható rendezetlen részen építik ki a sugárút folytatását (Ótos András felvétele)

A Jovan Dučić sugárút meghosszabbításával végre újabb útszakaszon lehet majd közlekedni Veternik felé. A képen látható rendezetlen részen építik ki a sugárút folytatását (Ótos András felvétele)

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal a sikeresen lebonyolított versenypályázat után aláírta a szerződést a Karin komerc, a Put invest, a Tim kop és a Geometar vállalatokkal, amelynek értelmében megépítik a Jovan Dučić sugárút újabb szakaszát. A munkálatok összértéke 236,4 millió dinár. A szerződés értelmében a kivitelező kötelessége, hogy 300 napon belül elkészüljön az Újtelepet és Veterniket összekötő sugárút újabb szakasza – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A projektum előirányozza, hogy az Újtelep és Veternik közötti rendezetlen területen két-két új útsáv épüljön, az úttest szélén parkolókat, járdát, valamint kerékpárutat alakítanak ki.

A Jovan Dučić sugárút és a Dragoslav Srejović utca kereszteződésénél kétsávos körforgalmat alakítanak ki, és az autóbuszok is itt fordulnak majd meg, mivel a közelben helyezik el több városi járat végállomását.

A Zombori sugárút déli részén fekvő bekötőút 60 méter hosszú lesz, és két-két sávosra tervezték. Ez a szakasz után útszűkületet alakítanak ki.

Az Újtelep és Veternik közötti új részen a legmodernebb LED-izzókkal felszerelt közmegvilágítást szerelnek fel. Ezenkívül az új útszakasz mellett vízvezeték-hálózatot fektetnek le 292 méteren, valamint 280 méter hosszúságban szennyvízhálózatot alakítanak ki.

A Jovan Dučić sugárút újabb szakaszának a megépítésével az Újtelep és Veternik végre összekapcsolódik, a munkálatok befejeztével Veterniket Újvidékről csak a Mileva Marić és a Futaki úton lehet majd megközelíteni. Az új útszakasz megépítésének köszönhetően zökkenőmentessé válik a forgalom a Szabadság sugárúttól az I. Péter király utcán át Veternikig.

A Jovan Dučić sugárút meghosszabbításával kapcsolatos projektumtervezet, amelybe beletartozik az úttest kialakítása, a közmegvilágítás elhelyezése és a szükséges infrastruktúra megépítése, az önkormányzatnak 2,85 millió dinárjába kerül.