2024. április 27., szombat

Új gépekkel a jobb munkáért

Dűlőutat javíttat és munkagépet vásárolt Magyarkanizsa község

Csütörtökön Horgoson rézsűzúzó gépet állítottak működésbe, amelyet Pálfi Ervin, a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója mutatott be.

– Magyarkanizsa önkormányzata és a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat jóvoltából beszerezhettünk egy hidraulikus, karós rézsűzúzót. A hatméteres hidraulikus kar a hosszának köszönhetően kimondottan fűfélék, fás szárú növények, bokrok, cserjék, benőtt területek tisztítására, kaszálására, továbbá lejtők, árkok, dűlőutak, közutak, korlátok mögötti utak kaszálására, tisztítására alkalmas – fejtette ki Pálfi Ervin, a közvállalat igazgatója.

Az önkormányzat az idén is nagy hangsúlyt fektet a földes utak karbantartására a községben. Jelenleg Horgoson 1800 méteren új kavicsréteggel vonják be a régi utat. Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa község gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tanácstagja elmondta, az önkormányzat az állami tulajdonú földek bérbeadásából befolyt összeg egy részét minden évben arra használja fel, hogy rendezzék a régi dűlőutakat.

– 2019-ben a dűlőutak javítására 8,5 millió dinárt szántunk, ebből 5,2 kilométernyit tudunk megjavítani, illetve zúzott kővel feltölteni a község három településén, Oromon, Horgoson és Magyarkanizsán. Horgoson jelenleg egy 1,8 kilométeres szakaszon folynak a munkálatok. Minden évben próbálunk olyan útszakaszokat helyreállítani, amelyek nemcsak a gazdák érdekeit szolgálják, hanem a lakosságét is, hiszen olyan utakat igyekszünk választani, amelyek elsősorban a lakott településekből vezetnek a termőföldekre – nyilatkozta Huzsvár Ervin, aki hozzátette, hogy az idén folytatódnak a munkálatok a kanálisrendszerek tisztításán is, vagyis a tavaly megkezdett Vöröskereszt – Madarász kanális karbantartása jelenleg is folyamatban van. A kanálisrendszerek tisztítására az idén az önkormányzat 3,5 millió dinárt különített el, ebből 2 kilométernyi szakaszt tisztítottak meg a nádtól és a felgyülemlett iszaptól – mondta Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai önkormányzat gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tanácstagja.