2024. április 27., szombat

A negyedik break döntött

Györe László két játszmában veszített Cincinnatiban az argentin Diego Schwartzmantól, bár végig úgy tűnt, hogy képes lenne vele megbirkózni. Az első játszmában a zentai kétszer dolgozta le a breakhátrányt, de a rövidítésben nem játszott elég jól. A második játszmában is Györe kétszer került hátrányba. Először még egyenlített, másodszorra azonban nem használta ki a két breaklabda egyikét, és ez a játék döntött.

Novak Đoković csak a meccs elején bizonytalankodott (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković csak a meccs elején bizonytalankodott (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković túljutott Cincinnatiban az első akadályon. A címvédő kicsit visszafogott kezdés után az amerikai Sam Querreyt győzte le nagy stílusban, és jelezte, hogy az igényes sorsolás ellenére Ohióban képes lenne egy kimagasló eredményre. Đoković azonnal elveszítette az adogatást, de 1:3 után magára talált, a folytatásban négyszer nyerte el az amerikai kezdőütését, aki a meccs vége felé már csak a rend kedvéért maradt a pályán, és sportszerűen tűrte az ellenfél nagy fölényét.

Novak ma a nyolcaddöntőben a 28 éves és a ranglistán 53. spanyol Pablo Carrenoval játszik, aki a selejtezőből jutott a táblára, majd legyőzte Gilles Simont és John Isnert, és akivel 2:0 a mérlege. Mindkétszer Monte-Carloban játszottak, Carreno pedig a teniszezők abba a középkorosztályába tartozik Raonićtyal, Dimitrovval stb., akik egészen fiatalon nagy karriert sejtettek, egy pillanatban bejutottak a 10 közé is, végül mégis visszasüppedtek a szürkeségbe. A spanyol például az idei Australian Open és a Roland Garros közötti időszakban egyetlen meccset sem nyert.

Ha Đoković győz, amire minden kilátása megvan, holnap a negyeddöntőben a Nick Kyrgios, Karen Hacsanov, Denis Shapovalov és Lucas Pouille négyes egyikével találkozik.

A továbbjutáshoz Roger Federernek sem volt szüksége különösebb erőfeszítésre, és most a Wawrinka–Rublyov meccs győztesét várja. Visszalépett az osztrák Dominic Thiem, és a magasabban rangsoroltak közül kiesett Ćorić, Monfils és Baszilasvili.

A nőknél is – legalábbis a nevek csengése alapján – tovább gyengült a mezőny. Serena Williams az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy nem játszik, és kiesett három Grand slam-győztes, PetraKvitova, Angelique Kerber és GarbineMuguruza, valamint az 5. kiemelt Kiki Bertens is.