2024. április 27., szombat
EURÓPA-LIGA

Kiváló produkció a Partizantól

Asano álmodni sem mert jobb kezdésről (Fotó: Beta/AP)

Asano álmodni sem mert jobb kezdésről (Fotó: Beta/AP)

Kiváló mérkőzésen teljesen megérdemelten nyert 3:1-re hazai pályán a belgrádi Partizan a török Malatyaspor ellen. A kilencven perc alatt szép megmozdulásokat és remek csapatmunkát láthatott a fekete-fehérek szurkolótábora. A szerb együttes már egészen hamar, a 4. percben megszerezte a vezetést: egy pazar kiugratás után Soumah gurított Sadiq elé, aki higgadtan lőtt az üres kapuba. A második félidőben Saša Zdjelar kiváló meglátása kellett a kétgólos előnyhöz. A Partizan középpályása gyönyörű ütempasszal indította a japán Takuma Asanót, aki ezen a mérkőzésen debütált a csapatban, nem is akárhogyan! Asano szűk negyed órával beállása után már a Malatyaspor kapujába tekerte a labdát. A törököknek alkalomadtán volt helyzetük, a 83. percben azonban elaludt a hazaiak védelme, s egy szöglet után a Malatyaspor Chebake fejese révén szépített. Egészen az utolsó percig úgy tűnt, hogy Savo Milošević legénysége minimális, 2:1-es győzelmet könyvel el, de a lefújás előtt jogos büntetőhöz jutott a Partizan. A tizenegyespontról Soumah lőtt gólt, kialakítva a 3:1-es végeredményt.

Még semmit sem fejeztünk be, az előny ellenére a visszavágón is figyelnünk kell. A legfontosabb most az, hogy a fiúk megtapasztalták, mire is képesek. Amióta átvettem a csapat irányítását, leginkább a játék gyorsaságára fókuszáltunk az edzéseken, és örömmel láttam, hogy végre kezd beérni a munka gyümölcse. Mind egyéni, mind csapatszinten jól futballoztunk, az pedig külön öröm, hogy Asano ilyen hamar ráérzett a többiek ritmusára” – értékelt a Partizan vezetőedzője a mérkőzés után, majd hozzátette: a szakmai stábbal mindent megtesznek annak érdekében, hogy a következő ellenfelet a lehető legjobban elemezzék, s megtalálják gyengeségeit.

Az El-selejtező harmadik fordulójának első felvonásán az esélyesebb topligás (angol, német, spanyol) csapatok jól rajtoltak. A Frankfurt idegenben 5:0-ra verte a Vaduzt, a mérkőzésen pedig két szerb labdarúgó, Filip Kostić és Mijat Gaćinović is betalált. A visszavágókat jövő hét szerdán és csütörtökön játsszák.