2024. április 27., szombat
NAGYBECSKEREK

Miből építkeznek a vízgyárban?

Miközben (állítólag) már csak napok kérdése, hogy mikor kezd száz százalékos kapacitással működni a nagybecskereki vízgyár, vita kezdődött arról, hogy kapott-e nemrég állami, illetve önkormányzati támogatást a beruházó. A nagybecskereki vízgyárban ugyanis az elmúlt két hónap alatt jelentős munkálatok folytak.

Mégsem kaptak támogatást? (Fotó: Kecskés István)

Mégsem kaptak támogatást? (Fotó: Kecskés István)


Ana Brnabić kormányfő júniusban azt ígérte, hogy a nagybecskereki vízgyár július 10-étől már teljes kapacitással üzemel majd. Hangsúlyozta, hogy „tekintettel arra, hogy a nagybecskerekiek és a környéken élők számára rendkívül fontos az ivóvízprobléma megoldása, így ennek megoldásában részt vállalt a szerbiai kormány is, a költségvetési tartalékból nyújtott bizonyos eszközök biztosításával, annak érdekében, hogy a berendezés mielőbb beinduljon”.

Közben a városi képviselő-testület döntése alapján a Városi Vízműveknek átutaltak több mint 67 millió dináros támogatást, ami közvetlenül a vízgyárnak szükséges pótalkatrészeire fordítanak. Az egyértelműnek látszó információk után Nagybecskerek város közigazgatása a polgárok kezdeményezésére beindított Mennyibe is kerül a szomjunk? akció nyomán feltett ezzel kapcsolatos kérdésre viszont azt a választ adta, hogy sem Nagybecskerek költségvetéséből, sem pedig a köztársaságból nem támogatták a vízgyáron végzett pótmunkákat, illetve a meghibásodások elhárítását.

A Demokrata Párt szerint nem nehéz megállapítani, hogy ki az, aki nem mond igazat. Ugyanis a város honlapján mindenki elolvashatja, hogy a VKT nemrég 67 millió dináros szubvenciót ítélt a Városi Vízműveknek. Mint ahogy tegnapi közleményükben a demokraták hangsúlyozták, mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyrészt, a nagybecskerekiek végre iható vezetékes vizet kapjanak, de szerintük azt is tisztázni kell, hogy mennyibe is kerül a szomjunk.