2024. április 27., szombat

Đorđević: Vissza a földre!

Indulatosan kommentálta Szerbia Finnország elleni győzelmét (95:75) Saša Đorđević, a kínai vb-re készülő válogatott szövetségi kapitánya. Bár a Sasok meggyőző fölényű sikert arattak az első felkészülési meccsen Nagybecskereken, a népszerű Sale egyáltalán nem volt elégedett fiainak teljesítményével.

Sok mindenben kell még fejlődni, elsősorban a felelősségben és a játékhoz való hozzáállásban, minden egyes pillanatban. Ezt mindenkinek, aki felölti ezt a mezt, fel kell fognia mihamarabb. Ez a nemzeti válogatott a most szereplő játékosok nélkül is érmeket nyert a világversenyeken, a mostaniaknak szerénynek kéne lenniük, és vissza kell térniük a földre. Nem az a kérdés, hogy a válogatott mit nyújthat a kosarasoknak, hanem hogy az egyes játékosok mit tehetnek a válogatottért. Rendkívül elégedetlen vagyok– fogalmazott élesen a kapitány, főleg a többször is fellazuló védelmet bírálva. „Nagyon nehéz időszak vár ránk. A fiúknak meg kell érteniük, hogy a védekezés mindennek az alapja, csak azzal juthatunk el a kívánt játékig. Nem személyiségek, nevek vannak a pályán, csak játékosok. Tudom, mit kell most tennem” – érvelt.

A szerbek egyébként kiegyenlített csapatteljesítményt hoztak, a két legjobb Marjanovićés Jović(12-12) mellett mindenki feliratkozott a pontszerzők közé, és további hárman dobtak kétszámjegyű pontot (Simonovićés Milosavljević 11-11, Birčević 10).

A csapat szombaton Belgrádban játszik Litvánia ellen, ezután 16. és 18. között Görögországban szerepel felkészülési tornán. 20-án utazik Kínába, ahol előbb újabb felkészülési tornán vesz részt, majd a vb nyitónapján, 31-én kezdi meg a mundiált Angola ellen.