2024. április 27., szombat

Megépítik a még hiányzó létesítményeket

Munkalátogatáson járt Adán a tartományi sport- és ifjúsági titkár

Az adai strandfürdőben és a rekreációs központban tegnap Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár megtekintette a felújított csúszdás medencét, a hostelt, a sportpanziót és a sportpályákat.

A tartományi titkár megtekintette az adai strandfürdőt (Csincsik Zsolt felvétele)

A tartományi titkár megtekintette az adai strandfürdőt (Csincsik Zsolt felvétele)

A munkalátogatáson a tartományi titkár egyeztetett a községi önkormányzat vezetőségével és az Adica üdültetési közvállalat igazgatójával az elvégezett beruházásokról és a jövőbeni tervekről. Egyebek között a fedett műfüves focipálya építéséről, az Active girls elnevezésű nemzetközi diáktáborról és a 2023-as munkásolimpiáról, amelynek Ada község lesz a házigazdája. Vladimir Batez a látogatás végén elmondta, hogy Ada község elismerést érdemel a sport, a sportinfrastruktúra és a sportturizmus területén végzett fejlesztésekért, valamint az ifjúságpolitikában elért eredményekért.

– A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság közösen finanszírozta fele-fele arányban Ada község önkormányzatával a csúszdás medence felújítását, amely 4 millió dinárba került. Megtekintettük a medencét, és nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A beruházást kiválóan elvégezték, és még inkább javított az egyébként is kivételes adai strandfürdő színvonalán, ez az egyik legszebb ilyen létesítmény Vajdaságban – nyilatkozta Vladimir Batez, aki hozzátette, hogy egyeztettek a fedett műfüves pálya kiépítéséről az adai rekreációs központban, amihez jelentős összeggel járul hozzá Ada község, és amit a lehető legrövidebb időn belül megvalósítanak. A munkásolimpia kapcsán megjegyezte, hogy Ada számíthat a tartomány támogatására a sportinfrastruktúra fejlesztésében.

Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

– A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság augusztus 12. és 15. között az Adica üdültetési közvállalat létesítményeiben szervezi meg a Magyarország–Szerbia határon átnyúló projektumát, amely egy nyári tábor lesz diáklányoknak. Az Active girls elnevezésű projektum a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság történetében az első projektum, amelynek a titkárság a szervezője. Hálásak vagyunk a polgármester úrnak és a munkatársainak, amiért hozzájárultak ahhoz, hogy a projektum egy része Adán valósuljon meg. Bejártuk a projektum adai helyszíneit és a szálláshelyet, ahol a gyerekeket elszállásoljuk. A projektum a diáksporttal foglalkozik, amely a tartományi titkárság számára az egyik kiemelt fontosságú munkaterület – közölte Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár.

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a tartományi titkárral folytatott megbeszélésen egyeztettek a következő közös projektumról is.

– Két-három hónapon belül megépül Adán a rekreációs központban a fedett műfüves futballpálya. A beruházás értéke körülbelül 25 millió dinár. Ebből 12 millió dinárba kerül a műfüves focipálya, amelyet a topolyai TSC Labdarúgóklub ajándékoz az adai AFK futballklubnak. A fennmaradt 13 millió dinárból Ada község önkormányzata 9 millió dinárt biztosít, a tartományi titkárság pedig 4 millió dinárral járul hozzá a projektum megvalósításához. Ada község megnyerte a 2023-ban tartandó munkásolimpia szervezési jogát, erről is szót ejtettünk. Vladimir Batez biztosított bennünket arról, hogy a tartományi kormány, illetve a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatni fog bennünket a munkásolimpia megszervezésében. Így bátran nekikezdhetünk a szervezőmunkának, és közös erővel megépítjük a jelenleg még hiányzó létesítményeket, így az adai futballpálya körül az atlétikapályát, illetve Moholon a tekepályát – mondta Bilicki Zoltán.