2024. április 27., szombat
MAGYARKANIZSAI CNESA OMI

Tanulni sohasem késő

Tanulni sohasem késő, sőt, nemcsak nem késő, hanem kifejezetten ajánlott is, ha haladni akarunk a korral és a technika vívmányaival.

Manapság már alig találni olyan nagymamát, aki ne tudná bekapcsolni a számítógépet, vagy ne tudna böngészni a közösségi oldalakon, ugyanakkor az sem ritka, hogy ilyenkor nemcsak az internetet használják, hanem vannak olyan idősebb személyek is, akik nyitottak a számítógép által kínált további lehetőségek kihasználására. Ezt tartja szem előtt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, amely már több ízben is szervezett számítógép-tanfolyamot a szépkorúak számára. Sarnyai Károly, aki az előadásokat tartja, és aki a Felnőttképzők Regionális Hálózatának helyi elnöke, elmondta, hogy az idősebb generáció is nagyon érdeklődő és befogadó a tanulásra.

– A szépkorúaknak már sokadik alkalommal szervezünk informatikai képzést, ahol a számítógép-kezelés alapjait sajátíthatják el a résztvevők. Az interneten való böngészés mellett a szövegszerkesztésre is kitérünk a képzés alatt, amely mintegy harminc órát vesz igénybe. A Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően díjmentesen tanulhatnak a jelentkezők, akik összesen tizenöten vannak, és mindannyian hatvan év felettiek – mesélte Sarnyai Károly.

Úgy tűnik, az igény még mindig megvan, mert az első ilyen jellegű, akkreditált tanfolyamon kilencven résztvevő volt, és a sokadikra is még mindig van jelentkező. A magyarországi partnerük, a Kárpát Háló Egyesület adta az ötletet, hogy itt is szervezzenek ilyen tanfolyamokat, mert azt látták, hogy Magyarországon nagy sikerük volt az ilyen jellegű képzéseknek, és talán Vajdaságban is így lesz. Valóban így lett!