2024. április 26., péntek

Aszfaltozás a járeki körforgalmi csomóponton

Az elmúlt héten megkezdték Újvidék felől, a Járek bejáratától mintegy kilométerre lévő körforgalmi csomópont és a hozzá tartozó szervizút aszfaltozását.

Đuro Žiga temerini polgármester (középen) munkatársaival megtekintette a körforgalmi csomópont aszfaltozásának megkezdését (Góbor Béla felvétele)

Đuro Žiga temerini polgármester (középen) munkatársaival megtekintette a körforgalmi csomópont aszfaltozásának megkezdését (Góbor Béla felvétele)

A munkálatokat megtekintette munkatársai kíséretében Đuro Žiga temerini polgármester és elmondta, hogy a község talán legjelentősebb beruházásáról van szó. A főúttal párhuzamos szervizút és körforgalmi csomópont a megnyitás előtt álló iparnegyedek gazdasági létesítményei számára teszi lehetővé a regionális útra való biztonságos rácsatlakozást. A beruházást a temerini község a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatósággal közösen finanszírozza. Mintegy 80 millió dinárba kerül, ebből a temerini község 25 millió dinárral járul hozzá, a többit a tartomány biztosítja.

Az ipari negyed parcellái iránt igen nagy a hazai és a külföldi beruházók érdeklődése. Az új létesítmények munkát biztosítanak meghatározott számú helyi munkavállalónak is. Másrészt, bizonyos mértékben biztonságosabb és gyorsabb lesz a járműközlekedés az Újvidék és Járek (Temerin) közötti úton, mivel ez az egyik legmegterheltebb műút Vajdaságban. Folynak a megbeszélések a székvárossal és a tartománnyal az út négysávosra való bővítéséről.

Vélhetően szeptember közepe tájára fejeződnek be a most folyó munkálatok –mondta a polgármester.