2024. április 27., szombat
MOHOL

Sokszínű falunapi programok

A moholi helyi közösség és Ada község önkormányzata szervezésében idén is megtartják a Moholi Napokat. Szombaton és vasárnap a falunapi rendezvénysorozat keretében sokszínű programokkal igyekeznek majd szórakoztatni az embereket: sporteseményekkel, kultúrműsorokkal és nem utolsósorban a nagy népszerűségnek örvendő halászléfőző versennyel.

Dávid Rita, a moholi helyi közösség titkára elmondta, hogy immáron tizenötödik alkalommal szervezik meg Ada község önkormányzatával együttműködve a Moholi Napokat.

– Az idei rendezvény előkészületei során elég szűkös anyagi keretből gazdálkodhatunk, viszont örömünkre az adai önkormányzat is besegít a szervezésbe és a költségek fedezésébe, így a szűkös anyagi keret ellenére is gazdag sportprogramok és kultúrműsorok várják majd a látogatókat. Szombaton délelőtt asztalitenisz-tornával kezdődnek a programok a moholi kis tornateremben, ezután a hagyományos úszómaratonnal folytatódnak, amelyet minden évben a Delfin Úszóklub szervez meg. Idén körülbelül 120 úszó várható a versenyre. Délután 4 órától kezdetét veszi egy jótékonysági kosárlabdatorna, amely már tavaly is igen nagy sikerrel zárult, mindezek után pedig ingyenes ebéd várja a lakosokat. A tanács jóváhagyásának köszönhetően most már hagyománnyá vált az, hogy a látogatókat ingyenes ebéddel kínálják meg, marhapörkölttel, disznópörkölttel, babbal, valamint birka- és őzpörkölttel. 5 órától bábszínház szórakoztatja majd a vendégeket, 6 órától pedig kezdetét veszi a kultúrműsor: a moholi székhelyű kultúregyesületek, tánccsoportok, valamint a nyugdíjas-egyesület tagjai lépnek fel, akik idén újdonsággal is készülnek, egy kisebb színdarabot fognak előadni. 9 órától különféle koncertek várhatóak, amelyek keretében fellép a Sveti Gral, a Fingerbeng és a Jam Band. Mindhárom együttes fellépését az Idas cég támogatja, ezzel is segítve a Moholi Napok rendezvénysorozatát – nyilatkozta Dávid Rita, hozzátéve, a vasárnapi program reggel 7 órától veszi kezdetét a kuttyogó harcsafogó versennyel, amelyet a moholi sporthorgász-egyesület szervez Moholon a Tiszán. 8 órától felnőtt-tenisztorna lesz a teniszpályán, 9-től pedig családi horgászás várja az érdeklődőket a Budzsákon. Mindezek után az immár hagyományossá vált halászléfőző verseny következik délután 3 órától a rekreációs parkban, beneveződíj ellenében. A csapatok száma korlátozott, mivel a főzéshez szükséges halmennyiséget a moholi Stevan Morović szponzorálja a résztvevőknek. Mindenkét napon este 7 órától kispályás focitorna zajlik a kézilabdapályán, a fináléra pedig vasárnap este kerül sor.

Dávid Ritától megtudtuk, rengeteg újítás történt az idén, ugyanis a helyi járulékból felújították a kosárlabdapálya lelátóit, valamint egy pagodát is készíttettek a nyári színpad mellett, ahol fedett helyszínen tudnak majd főzni a szakácsok, sőt a kézilabdapálya mellett lévő bírói ülőhelyeket is felújították, így megújult környezetben és igen sokszínű programokkal várják majd a Moholi Napok látogatóit.