2024. április 27., szombat

Nagy tábor lesz a huszonkilencedik

Vasárnap kezdődik az Öko-Camp a Topolyai-tó partján

Immár huszonkilencedik alkalommal szervezi meg természetismereti táborát a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület, mely megalakulásának évében már elindította első táborát, mely azóta szerves része lett a nyári programoknak.

Nem csak a topolyai fiatalok, gyerekek életének részét képezi az Öko-Camp, de hasonló lelkesedéssel készülnek rá Vajdaság számos településén, Szabadkától Újvidékig, sőt még a határainkon túl is. Több éve visszajárnak többek között nemcsak Topolyáról, hanem Nagybecskerekről, Pirosról, Szabadkáról, Budapestről is.

Idén július 21-e és 28-a között zajlik az Öko-Camp, a megszokott helyen, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos-kastély mellett. Koncepciójában sem változott a tábor, mivel továbbra is megőrzi hagyományos sátortábor jellegét, valamint az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több szakcsoport közül választhatnak majd a táborlakók. Idén madártani, póktani, haltani, herpetológiai, botanikai, valamint mikrobiológiai szakcsoportokban bővíthetik majd tudásukat a táborlakók. A hangsúly ugyan az ismeretszerzésen és ismeretbővítésen van, de ettől eltekintve mégis a kikapcsolódásé a főszerep. A tábori tevékenység szakmai részét terepmunka és szakelőadások képezik, amit játékok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, zenei programok, strand és tábortűz színesít. Ez utóbbiakról a már jól bevált szabadidő-felelősök gondoskodnak majd.

Az Arcus Környezetvédő Egyesület életében volt már példa hasonlóan nagy táborra, de az elmúlt tíz évben az idei ígérkezik a legnépesebbnek. A sok jelentkezőnek köszönhetően az idei évben nem hosszabbították meg a jelentkezési határidőt, így ha valaki lemaradt, már nem áll módjában jelentkezni, de jövőre megteheti.

Az Öko-Camp csapata idén is azon munkálkodik, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak a táborozóknak, arányosan vegyítve a tanulást és a szórakozást.

A tábor megvalósulását Topolya Község Önkormányzata, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és Topolya Helyi Közösség támogatta.