2024. április 19., péntek
NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLAT

Gyakornoki programok

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat több pályázattal is igyekszik elősegíteni a fiatalok munkavállalását. Ennek részeként a 30 évnél fiatalabb középiskolai és egyetemi iskolai végzettséggel rendelkezőknek gyakornoki programot indít útjára, amelyre a privát szektorban tevékenykedő munkaadók jelentkezhetnek – válaszolták érdeklődésünkre a foglalkoztatási szolgálat szabadkai fiókintézetében.

A középiskolai végzettséggel rendelkezők gyakornoki programjába azokat a személyeket lehet bevonni, akik nem töltötték be a 30. életévüket, és hat hónapnál hosszabb ideig vannak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, munkanélküli mozgáskorlátozottak, munkanélküli romák, valamint azok a 30 év alatti személyek, akik nevelőotthonban vagy nevelőcsaládoknál vannak elhelyezve.

A program hat hónapos időtartama alatt a munkaadónak 28 000 dináros fizetést kell biztosítania a munkavállalóknak, amely összeget a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat visszafizet a munkaadók számára. Ezenfelül a munkaadó köteles a munkavállalót a program lejárta után még három hónapig alkalmazni.

Az egyetemi végzettségűek gyakornoki programjában az a személy vehet részt, akinek legalább négyéves egyetemi végzettsége van, legkevesebb 8,5–ös átlaggal rendelkezik, és nem töltötte be a 30. életévét.

A program tizenkét hónapos időtartama alatt a munkaadónak 30 000 dináros fizetést kell biztosítania a munkavállalóknak, amely összeget a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat visszafizet a munkaadók számára. Ezenfelül a munkaadó köteles a munkavállalót a program lejárta után még hat hónapig alkalmazni.

Pályázni november 29-ig lehet. További információk a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat www.nsz.gov.rs honlapján találhatók.