2024. április 26., péntek
ÚSZÁS – VELEBIT

Pesti és Stanić sikere

Hatodik alkalommal rendezték meg a Velebiti-tónál az úszómaratont, amelyen mintegy nyolcvanan vettek részt Szerbiából, Magyarországról és Bosznia-Hercegovinából. A versenyt Velebit falu napja alkalmából a magyarkanizsai úszóklub, a velebiti helyi közössség, valamint a Szerbiai Hosszútávúszó-szövetség szervezte.

Az 5000 méteres főversenyen a férfiaknál az óbecsei Pesti Erik bizonyult a leggyorsabbnak, míg a nőknél Marija Stanić, az újvidéki Vojvodina versenyzője ért elsőként a célba.

– A verseny nehéz volt. Az első három kör nehezemre esett, erős volt a konkurencia, de a végsőkig küzdöttem, és megismételtem a tavalyi sikeremet. A víz remek volt, az időeredményemmel nem foglalkoztam. Az idényem remekül kezdődött, eddig minden maratonon részt vettem, és hatalmas csatákat vívtam Jovana Ječanskival. Néha ő győz, néha én, de a legfontosabb, hogy élvezzük az úszást – mondta Marija Stanić.

A 2000 méteres távon a férfiaknál a magyarkanizsai Balog Kornél, a nőknél pedig az óbecsei Gutási Karolina végzett az első helyen.