2024. április 27., szombat

Nyári zsongás Bácskossuthfalván

A községi elnök tett látogatást a Nyári Táborok sátorerdejében

Bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ, és  a Szabadidő Szervezők 27. Nyári Táborainak vendége volt pénteken Kislinder Gábor községi elnök és kísérete. A látogatás oka, hogy az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában helyet kapott ifjúsági- és gyermekprogram a község egyik legnépesebb nyári rendezvénye.

A községi küldöttség a Nyári Táborok helyszínén (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A községi küldöttség a Nyári Táborok helyszínén (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

- A felénk igényt benyújtó valamennyi községbeli népes tábort igyekszik az önkormányzat anyagilag támogatni, a hozzájárulás mértéke persze egy-egy rendezvény nagyságától is függ. A Nyári Táborok mellett az önkormányzat például a hamarosan kezdődő Batyu Tábort is kiemeltként kezeli, mint ahogy a Művelődési Ház nyári programjait, illetve a Tájházban zajló eseményeket, vagy a pannóniai gyermekrendezvényeket, a gunarasi, kavillói, pobedai ifjúságot megmozgató egynapos foglalkozásokat is igyekszünk támogatni – nyilatkozta a községi elnök.

Besnyi Szabolcs táborvezető elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az előző évek tapasztalatait tovább fejlesszék és hasznosítsák.

- Szerencsénkre évről évre nagyszerű csapat jön össze, hogy érdekes és értékes programokkal tudjunk szolgálni valamennyi résztvevőnek. Az idén 80 szervező, nevelő jut 367 gyermekre. Ez megkönnyíti valamennyiünk dolgát – tette hozzá Besnyi.

Tóth Rolland a hétköznapokban egy hódmezővásárhelyi egyházi tanintézményben oktat, a szünetben pedig a Nyári Táborok programszervezője.

- Az idei év nagy újítása, hogy egy túlélőtábort is megszerveztünk Nagyon vadon címmel, ami azt jelenti, hogy a gyerekek megtanulják feltalálni magukat a szabadban egyedül. A péntek éjjelt a csillagok alatt töltik, természetesen felügyelettel. Emellett a tradicionálisan népszerű szekcióinkra is nagyon sokan jelentkeztek, így a foci, az önismereti tábor, a hiphop, a fitnesz, valamint az íjászfoglalkozásaink is egy-kettő megteltek – nyilatkozta Tóth Rolland. A Nyári Táborok vasárnap zárja kapuit.