2024. április 27., szombat

Délvidéki siker az Aranycsapat-emléktornán

Az elmúlt hétvégén a tóthfalui és a topolyai labdarúgó-akadémia játékosaiból összeállított délvidéki csapat a magyarországi Móron vendégeskedett, ahol a Benkó Tihamér és Rúzsa Iván által irányított U15-ös együttes részt vett az Aranycsapat-emléktornán. Az észak-bácskai küldöttség szombaton a környék nevezetességeivel ismerkedett meg, a fiúk többek között ellátogattak a székesfehérvári Mol Vidi FC stadionjába is, majd másnap az emléktorna keretében 4:1-re legyőzték az Erdélyt képviselő marosvásárhelyi csapatot, így a végén ők vehették át a győztesnek járó aranyérmeket Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenustól. A Móri SE sporttelepén lejátszott találkozón a győztes délvidéki együttes góljait Horváth Fábián, Selić Vladimir, Utasi Tamás és Bóbán Antal szerezte. A legendás magyar Aranycsapatról elnevezett tornán ezenkívül még egy mérkőzést rendeztek, melyen a Marosvásárhely U19-es gárdája a Felvidékről érkezett Borsi megfelelő együttesével mérte össze erejét.

A torna egyébként ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, melynek keretében neves magyarországi előadók, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekes, Petrás János, a Kárpátia együttes frontembere, valamint Döbrentei Kornél József Attila-díjas író, költő léptek fel, az egybegyűlteket pedig Kű Lajos egykori kiváló labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke köszöntötte.

A móri rendezvényen a Délvidék csapatát a következő játékosok alkották: Ladányi Áron (a legjobb kapus különdíja), Bóbán Antal, Muhi Márk, Horváth Fábián, Halász Dominik, Krunc Márió, Viola Ádám, Hodonicki Loren, Kovács Dániel, Ökrös Dávid, Muhi Szabolcs, Kórász Norbert, Patai Adrián, Utasi Tamás (a legjobb játékos különdíja), Selić Vladimir, Toma Ákos.