2024. április 27., szombat

Eastbourne lesz Györe főpróbája

Györe László (Fotó: Beta/AP)

Györe László (Fotó: Beta/AP)

Elvben szerbiai rangadót is játszhattak volna a hallei 2. fordulóban, viszont nem volt reális elvárni, hogy Györe László füvön legyőzze a német Jan-Lennard Struffot – salakon talán kimondott esélyes lett volna –, Miomir Kecmanović pedig az orosz Karen Hacsanovot.

Györe és Struff első játszmájában az döntött, hogy eléggé egyenrangú csatában a három-három breaklabdából a német egyet, a zentai pedig egyet sem használt ki. A második játszma még szorosabb volt, 4:4-ig úgy látszott Györe áll közelebb a breakhez, viszont ekkor megint a német villantott, és egyetlen kihasznált breakkel megnyerte a 70 perces küzdelmet.

Györe a következő héten az angliai Eastbourne-ben valószínűleg kiemelt lesz, és ott tarthatja meg főpróbáját a július 1-jén kezdődő Wimbledonra.

A bosnyák Damir Džumhur visszalépése után Kecmanović szerencsés vesztesként jutott táblára Halleben az orosz Hacsanov ellen, s „lemásolta” ellenfele Joao Sousával szembeni selejtező meccsét. A fiatal belgrádi ugyanis megint csak a második játszma derekáig, 2:2-es állásig volt egyenrangú ellenfél, s amint elveszítette az adogatást, az orosz – ugyanúgy mint előző napon a portugál is – már nem engedte ki a kezéből az előnyt.

A női ITF-tornákon több szerbiai és magyar szerepel. Az angliai Ilkleyben a 100 ezer dolláros összdíjazású tornán, Babos Tímea, Ivana Jorović és Olga Danilović egyformán selejtezőssel kezd, vagyis csak tegnap délután tudták meg az első ellenfél nevét. A csehországi Stare Splavyban, ahol 60 ezer dollárt osztanak, Gálfi Dalma a cseh veterán Lucie Hradeckával, Dejana Radanović a szintén cseh, 20 éves Monika Kilnarovával, Nina Stojanović pedig a fehérorosz Olga Govorcovával kezd.