2024. április 26., péntek

Bajnok a moholi Bácska

Szépen búcsúzott a szurkolóktól a Tornyos – Igazságos döntetlen Oromon

TISZA MENTI LIGA

Gyála: Graničar–Bácska 0:3 (0:2)

Graničar-pálya, 80 néző, vezette: D. Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Morović a 4., Ferenc a 35. és a 87. percben.

Graničar: Pantelin, Todorović (Sadović), Uverić, Z. Popović, B. Popović, Ignjatov, Bajić, Stojkov, Cvejić, Begeši, Božanin.

Bácska: Đukić, Kuburuć, Simendić (Suvačarov), Vlajković, Krizsán Z., Ferenc (Jeremić), Krizsán P., Stefanović (Crnojlović), Morović, Parabucki, Szűgyi.

A szezon utolsó fordulójában a Bácskának mindenképpen nyerni kellett ahhoz, hogy a tabella élén maradjon. A moholi gárda végül 24 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel zárta az idényt, ezzel bebizonyították, hogy ők a legjobb csapat a Tisza Menti Ligában. A vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, amit Ferenc duplázott meg a 35. minutumban. A hajrában újra Ferenc tudott eredményes lenni, ezzel megszerezve csapatának a győzelmet és a bajnoki elsőséget.

Tornyos: Tornyos–Jedinstvo (Ó) 3:0 (1:0)

Tornyosi pálya, 50 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Csernák a 14., Rusák a 71., Homolya M. a 79. percben.

Tornyos: Memedović, Homolya G., Nagy No. (Tóth), Tóth Horgosi, Kokrehel, Barna, Csernák (Szőke), Karácsonyi, Rusák, Homolya M. (Kovács), Kaszás.

Jedinstvo: Szecsei, Ilić, Kalmár, Brzak, Živlak, Jovanov, Kobleher, Krisanov, Rankov, Popov, Majer.

A bajnoki címért az utolsó fordulóig versenyben levő tornyosi csapat szépen búcsúzott a szurkolóktól, a piros-fehérek ugyanis a Jedinstvo elleni mérkőzésen végig fölényben játszottak. Gubik Tibor csapata a 14. percben jutott vezetéshez, amikor egy jobb oldali beívelés után Csernák bombázott a kapu közepébe. A tornyosiak a vezető találat után sem álltak le, az első félidő végéig Homolya Gergely és Barna révén kétszer is eltalálták a kapufát, emellett volt még néhány veszélyes távoli lövésük is. A második játékrészben futószalagon jöttek az újabb hazai lehetőségek, Kaszás előbb a felső lécet, majd Karácsonyi a kapufát találta el, Rusák pedig tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát. A 71. percben semmi sem mentette meg a vendégeket az újabb bekapott góltól, egy bal oldalról beívelt labdára Rusák érkezett remek ütemben, és megszerezte szezonbeli 26. találatát. Nyolc perc múlva ismét a 17 éves csatár villant, akinek átadásából Homolya Miklós állította be a 3:0-s végeredményt. Az ókeresztúriak a 75. percben alakították ki egyetlen lehetőségüket, Majer közeli lövését azonban Memedović hárítani tudta.

Orom: Šampion–Tisza 2:2 (1:1)

Oromi pálya, 30 néző, vezette: Simendić (Mohol). Góllövők: Malagurski a 20., Krajnović a 62., illetve Mojsin a 15., Lengyel F. a 73. percben.

Šampion: Törtei, Stojičić Sa., Körmöci (Mijatov), Krajnović, Virág, Milunović, Stojičić Sl., Malagurski, Pisarić, Babicković, Bíró.

Tisza: Kovács, Zombori, Lengyel F., Sili, Mojsin, Maletin, Jenei (Ignjin), Bús, Kocsis, Fodor, Radanov.

Kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők. Negyedórai játékot követően a vendégek szerezték meg a vezetést, egy jobb oldali beadás után Mojsin fejelt Törtei kapujába. A hazai szurkolóknak csak öt percet kellett várni az egyenlítésre, a játékvezető ugyanis a 20. percben kezezésért büntetőt ítélt az oromiak javára, amit Malagurski ha nehezen is, de gólra tudott váltani. A hazai csapatkapitány lövését Kovács hárította, ám a kipattanóból Malagurski eredményes tudott lenni. A második félidő derekán egy kapu előtti kavarodásban Krajnović elé került a labda, ő sarokkal juttatta a játékszert a padéiak kapujába. Az oromi csapat játékosai tíz percig örülhettek a fordításnak, a bánátiak ugyanis a 73. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után egyenlíteni tudtak. Az utolsó tíz percben a hazaiak előtt több lehetőség adódott, az utolsó passzokba azonban mindig hiba csúszott, így maradt a döntetlen.

Ada: AFK–Slavija 4:1 (2:1)

Rekreációs központ, 100 néző, vezette: Zekonja (Nagykikinda). Góllövők: Világos a 9., a 28. és a 48., Vujić a 71. illetve Slavković a 15. percben.

AFK: Janković, Horváth (Segedinski), Vujić, Grdanov, Kiss, Stepančev (Sziráki), Bikicki, Pekó, Világos, Péter, Pozsár.

Slavija: J. Arsenov, Remete, Grujin, Perišić, Milanov, Ágoston (Jovičin Ste.), Maluckov, Jovičin Sto., Elezović, Slavković, S. Arsenov (Cselédes).

A vendégek a mérkőzés első félórájában tudtak csak kellő ellenállást tanúsítani. A 9. percben előreívelt labdát követően Bikicki passzolt Világoshoz, aki megszerezte a vezetést. Hat perccel később a partjelző elengedett egy lesgyanús helyzetet, Stojan Jovičić elfutott a bal oldalon, a kapu előtt pedig Slavković senkitől sem zavartatva egyenlített. A 28. percben az előreívelt labdát Világos kaparintotta meg, lefutotta a védőket, a kapus mellett elhúzta a labdát és az üres kapuba passzolt. A szünet után gyorsan jött a vendéglátó harmadik gólja: Pozsár beadása után Világos mesterhármast ért el. Az oroszlámosiak egyre jobban elfáradtak, sorjáztak az adai támadások, de a gólhelyzetek kimaradtak. Végül Vujić hatalmas távoli bombája vágódott a jobb felső sarokba.

A 28., utolsó forduló: Jadran–Tromeđa 5:2, Horgos–Jedinstvo (M) 3:0, Graničar–Bácska 0:3, AFK–Slavija 4:1, Šampion–Tisza 2:2, Hajduk–Potisje 1:5, Tornyos–Jedinstvo (Ó) 3:0. A Csóka szabad volt.