2024. április 26., péntek

Felgyújtotta a lakást, majd kiugrott?!

Az anya kioltotta saját és gyermeke életét is

Még nem lehet tudni, mi okozta a tüzet egy negyedik emeleti lakásban Belgrád Bežanijska kosa elnevezésű részén, ugyanakkor arra sem kaptak a vizsgálószervek választ, hogy miért döntött egy 36 éves édesanya úgy, hogy 3 éves kislányával a halálba vesse magát.

Ma reggel valamivel 8 óra után Belgrád Bežanijska kosa nevű részén tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban, amelyben egy 36 éves nő és 3 éves kislánya tartózkodott. A tüzet a tűzoltók eloltották, az illetékes szervek pedig megkezdték a nyomozást.

Az első médiainformációk szerint az anya a gyermekével a tűz elöl szeretett volna ilyen módon menekülni, később azonban a tények borzalmasabb irányba mutattak, az N1 televízió legutóbbi információi szerint szándékos gyújtogatásról lehetett szó. A Szerbiai Rádió és Televízió arról értesített, hogy az anya gyújtotta fel a lakást, majd felvágta a saját és a kislánya ereit, és csak ezt követően ugrott ki kislányával az ablakon. Ugyanakkor a Blic napilap információi szerint az anya sérüléseket okozott a gyermekének, majd kidobta őt a negyedik emeleti lakás ablakán, felvágta saját ereit, majd ő is utánaugrott. Tizenkét métert zuhantak a betonra, és az így szerzett sérülésekbe mindketten belehaltak.

A tragédia helyszínéről a Zimonyi Kórházba szállította el a mentő a nő férjét, aki éjjeli műszak után hazaérve a rendőröktől tudta meg, mi történt, és a látottaktól sokkos állapotba került.

A média jelentései szerint a szemtanúk arról számoltak be, hogy egy tompa puffanást hallottak, kiszaladtak a teraszra és a betonon egy véres gyermek testét látták. Ezt követően a nő is megjelent a negyedik emeleti lakás teraszán, érthetetlen kiabálásba kezdett, visszament a lakásba és pár perc múlva ő is leugrott. Az egyik szomszéd megpróbálta lebeszélni a nőt szörnyű szándékáról, de nem sikerült neki.