2024. április 27., szombat

A szecesszió éjszakája a zsinagógában

Szombaton ingyenes volt a belépés

A szecesszió világnapja alkalmából szombaton 18 és 21 óra között ingyenesen be lehetett térni a szabadkai Zsinagógába. A szecesszió éjszakája a Zsinagógában nevű rendezvény a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezésében valósult meg.

A látogatók körbejárhatták az épületet (Szalma Brigitta felvétele)

A látogatók körbejárhatták az épületet (Szalma Brigitta felvétele)

– Fontosnak tartottuk azt, hogy a zsinagóga is részese legyen a szecesszió világnapjának városunkban. Mivel a Múzeumok Éjszakáján nagyon sok látogatója volt a zsinagógának, úgy gondoltuk, hogy ezen az estén megnyitjuk a létesítmény kapuit. Hatalmas az érdeklődés, hiszen mindennap nagyon sok látogatónk van. Nemcsak a szabadkaiak, hanem külföldiek is érkeznek. Főleg Magyarországról és a régió más országaiból jönnek el hozzánk – nyilatkozta Illés Hajnalka, a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány koordinátora. Hozzátette, hogy a Községközi Műemlékvédelmi Intézet jóvoltából megvalósult egy applikáció a szabadkai Zsinagógáról, amelyet a látogatók letölthetnek a mobiltelefonjukra. Ennek segítségével minden fontos információt megtudhatnak a zsinagógával kapcsolatban.

Az épület keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10 és 14 óra között áll nyitva a látogatók előtt.