2024. április 26., péntek

Egy tárlat a jövőért

Gyermekrajzok az Újfalu helyi közösség tanácstermében

A Đuro Salaj Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak rajzaiból nyílt ma kiállítás az Újfalu helyi közösség épületének tanácstermében. A tárlatot Mimica Andrić, a Đuro Salaj Általános Iskola igazgatónője, és Góli Csilla, a helyi közösség alelnöke nyitotta meg.

Fotó: Lackó Varjú Sára

Fotó: Lackó Varjú Sára

– A tanulóink nagyon tehetségesek, és szinte nincs is olyan pályázat, amelyen ne vennének részt. Mindegyikről jó eredménnyel térnek vissza, legyen szó akár csoportos, akár egyéni versenyről. A fiataloknak nagyon fontos a képzőművészet, mert azon keresztül fejlesztik a fantáziájukat – köszöntötte az egybegyűlteket az igazgató.

– Körülbelül 100 rajzot küldtek el nekünk a tanítónők. A gyerekek több témában készítették el alkotásaikat, környezetvédelmi, egészségvédelmi, természeti témakörben is. A helyi közösség célja megerősíteni az együttműködést az iskolával, de célunk még a tanintézmény népszerűsítése is, hogy egyre több gyermek iratkozzon be oda – nyilatkozta lapunknak Góli Csilla.

A rendezvényen az iskola tanulói kisebb műsorral kedveskedtek a jelenlevőknek, a Szabadkai Zeneiskola diákjai pedig fellépésükkel tették hangulatosabbá az eseményt.