2024. április 27., szombat

Temerini események

A budapesti Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével a temerini óvodásoknak is, akik ősztől magyar osztályban kezdhetik meg a tanulást, iskolatáskát adományoz. A táskák átadása pénteken 10 órakor lesz az óvoda központi épületében.

***

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2019, a külhoni magyar gyerekek évének keretében babacsomaggal ajándékozza meg azokat a külhoni magyar családokat, akik 2018-ban a Köldökzsinór program keretében igényelték az anyasági támogatást. A babacsomagok ünnepélyes átadása szombaton 17 órakor lesz a színházban.

***

A Tájházban június 8-án, szombaton 19 órai kezdettel Szeretnék néha visszajönni még (melankolikus utazás) címmel Molnár Zoltán színművész önálló estjén vehet részt az érdeklődő közönség. Ugyanott június 11-én, kedden este 20 órakor Régi magyar táncok címmel Berzsenyi korából zenés műsorra várják a közönséget. Közreműködik Jánosi András (hegedű), Apró Anna (koboz) és Szabó Annamária (ének). Mindkét rendezvényre a belépés díjtalan. Az érdeklődőket szeretettel várják.

***

A Kertészkedők Egyesülete immár negyedszer hirdette meg az év kenyérgabona termelője nevű pályázatát. A pályázatra minden kedden, 19 és 20 között lehet jelentkezni a Gulyáscsárdában személyesen vagy a 842-329-es telefonszámon. A nagy öröm a kiskert versenybizottsága megtartotta első szemléjét a kiskertekben. Ezt követően június 6-án, csütörtökön 20 órakor rövid szakmai megbeszéléssel egybekötött, verbuváló bográcsos társalgást tartanak a Gulyáscsárdában. Ide várják a versenyző kertészeket, minden tagot, valamint azokat, akik szeretnének betársulni.