2024. április 27., szombat

Tankönyv testnevelésből

Az Egészségügyi és testnevelési kézikönyv hiánypótló kiadványnak számít

Ma Szabadkán bemutatták az általános iskolások és a középiskolások számára készült Egészségügyi és testnevelési kézikönyvet.

Zlatko Ahmetović, az újvidéki Sport és Idegenforgalmi Kar alapítója reményét fejezte ki, hogy azokban az iskolákban, amelyek a következő tanévtől egy váltásban fognak dolgozni, a diákoknak több idejük lesz arra, hogy sporttal foglalkozzanak.

– Arról, hogy milyen fontos a testmozgás, az iskolában nagyon keveset tanultunk. Úgy gondoltuk, hogy szükség van erre a kiadványra, mert a gyerekeknek meg kell ismerniük a sport és az egészséges életmód fontosságát – szögezte le Zlatko Ahmetović.

Ezután Dušan Perić, az újvidéki Sport és Turisztikai Kar dékánja, a kézikönyv szerkesztője bővebben szólt a könyv tartalmáról. Mint kiemelte, a kézikönyv témái között szerepel az emberi test felépítése, a helyes táplálkozás, a sportok, a testmozgás közben fellépő sérülések, a testnevelési órán való osztályozás módja, valamint a paralimpiai sportágak is. A gazdagon illusztrált kötetet nemcsak a diákok forgathatják, hanem a szülők is.

Radoslav Svirčev, a szabadkai testnevelő tanárok szervezetének elnöke szerint a könyv fő célja, hogy segítse a tornatanárokat a testnevelés oktatása során. A kötetet lapozva a tanároknak is sokkal könnyebb dolguk lesz az órákon.

Nemanja Simović, a városi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja bejelentette, hogy a jövő évtől Szabadka Város finanszírozni fogja a szabadkai sportolók orvosi vizsgáját. Erre a célra 3 millió dinárt különítettek el.