2024. május 11., szombat

Bemutatkoztak a fiatal művészek

Szabadkán megnyitották a III. Kiállni sosem ART elnevezésű kiállítást

A Vajdasági Ifjúsági Fórum harmadik alkalommal adott lehetőséget a fiatal művészeknek, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. A III. Kiállni sosem ART elnevezésű kiállítás megnyitójára péntek este került sor a szabadkai Raktár ifjúsági klubban. Az érdeklődők kilenc fiatal – Cibolya StellaGordos ZsanettHarmat NikolettHoffman DelillaKollár TamásKorsós KarolinaNémet KálmánSubotić Barbara és Vas Attila – alkotásait tekinthették meg. Ezek között festmények, fotók, grafikák, rajzok és szobrok szerepeltek. A fiatalok mentorai Bezzeg Gyula fotós, Blaskó Árpád tervezőgrafikus és Pesti Emma festőművész voltak.

Blaskó Árpád és a kiállítók (Szalma Brigitta felvétele)

Blaskó Árpád és a kiállítók (Szalma Brigitta felvétele)

Rózsa Ramóna, a VIFÓ alelnöke elmondta, hogy a kiállítók olyan fiatalok, akik tanulmányaik mellett kezdtek el foglalkozni a művészet különböző ágaival. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben egyre többen veszik majd a bátorságot, hogy a Kiállni sosem ART keretében megmutassák, mire képesek.

A kiállítást Blaskó Árpád nyitotta meg.

– Nagyon örülök neki, hogy azok az alkotók, akik hobbiként űzik a művészetet, professzionális hozzáállással tevékenykednek. Amikor e-mailben megérkeztek a bemutatkozó szövegek, feltűnt, hogy majdnem mindegyiküknél jelen volt a következő két fogalom: figurális és absztrakt. A figurális művészet emberközelibb, az absztrakt pedig az érzelmek kifejezésére összpontosít. A kiállítók alkotásaikkal magukról és művészetükről vallanak – mondta Blaskó Árpád.

A megnyitó után a közönség a Búcsú Ákos – Beretka Csaba – Csillag Krisztián Trió zenéjét élvezhette. A kiállítás péntekig tekinthető meg.