2024. március 28., csütörtök

Előrelépés a szennyvíztisztító ügyében

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Ünnepélyes keretek között írták alá tegnap délben a magyarkanizsai városházán a szennyvíztisztító kiépítésáre és felújítására vonatkozó munkálatok megkezdéséről szóló szerződést, amelyet a helyi önkormányzat részéről Fejsztámer Róbert polgármester, a szennyvíztisztító kiépítési és felújítási munkálatait kivitelező konzorcium részéről pedig Milan Todorović, a Hidrokontrol Niš Kft. igazgatója látott el kézjegyével. A munkálatok elvégzésében a fő és felelős kivitelező Hidrokontrol Niš Kft. mellett részt vesz a GAT Újvidék Kft., a Ferrmont S.R.O. Belgrád és a Ferrmont A.S. Szlovákia is.

A Vízpótlás és infrastrukturális fejlesztések a magyarszerb határ menti régióban (WASIDCA) elnevezésű európai uniós projektumnak köszönhetően Magyarkanizsa egymillió-kilencszázezer eurót fordíthat a meglévő szennyvíztisztító telep korszerűsítésére és bővítésére.

A Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott projektum révén megvalósul a víztisztító berendezések fejlesztése, a meglévő berendezések kapacitásának növelése és a víztisztítás hatékonyságának növelése is Magyarkanizsán.