2024. április 27., szombat

A fiatalok kedvenc találkahelye

A Vajdasági Szabadegyetem előadásai a felnőtté válás témája köré épülnek

A XVII. Vajdasági Szabadegyetemre július 9-e és 14-e között kerül sor a kishegyesi Kátai-tanyán. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény szervezője a Vajdasági Ifjúsági Fórum. A résztvevőket érdekes előadások, műhelymunkák és csapatjátékok is várják. A részletekről Búcsú Ákost, a Vajdasági Szabadegyetem szervezőjét kérdeztük.

– Az idei Vajdasági Szabadegyetem témája a felnőtté válás, ezért az előadások is e téma köré épülnek. Az előadók közül kiemelném Böjte Csaba atyát, aki a család fontosságáról fog beszélni. Itt lesz még Györffy Kinga, aki a nyilvános beszédről tart előadást, valamint Zsidi Zsófia, aki a pályaválasztás pszichológiájáról fog szólni. Az előadásokra délelőtt kerül sor, délután pedig workshopok lesznek. Ezeket szakképzett trénerek fogják tartani. Az esti bulik sem maradhatnak el. A szabadegyetem sztárvendége Ersch (Siklósi Örs), az AWS zenekar frontembere lesz, és a nagy sikerre való tekintettel ezúttal is fellép az adai Phrenia.

Hozzátette, hogy többféle belépőjegyet lehet kiváltani az idei Vajdasági Szabadegyetemre. A bérletek fele már elfogyott, de még mindig lehet jelentkezni.

– Az idén először már májusban meg lehetett vásárolni a hetibérleteket kedvezményes áron. Az érdeklődők június 30-ig 3700 dináros áron tudják megvenni a hetibérletet. A helyszínen ez 5000 dinárba fog kerülni. Azokra is gondoltunk, akik nem tudnak részt venni az egész hetes programon. Napijegyet is lehet vásárolni, amely 1000 dinárba kerül. Azoknak, akik csak az esti bulikon szeretnének részt venni, 400 dináros belépőjegyet kell majd fizetniük. Az érdeklődők a Vajdasági Szabadegyetem Facebook-eseményénél található linkre kattintva tudnak regisztrálni az eseményre. Ugyanezt megtehetik, ha ellátogatnak a www.vifo.rs honlapra. A regisztráció után két hét áll a rendelkezésükre, hogy befizessék a hetibérletet. Ha valaki ezt nem tudja megtenni, a helyszínen is fizethet, csak előtte jelezzen nekünk – mondta Búcsú Ákos.

A résztvevők a Kátai-tanyán lesznek elszállásolva, emellett napi négyszeri étkezés is biztosítva lesz számukra. A rendezvény főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.