2024. április 27., szombat

Falunapot ünnepelt Bácskossuthfalva

Pénteken az intézmény napját jegyezte a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola, illetve ennek keretében megtartották a hagyományos májusi koncertet, majd a Madách Amatőr Színpad előadásában a János vitéz című darabot láthatták az érdeklődők a színházban. Szombaton délelőtt a Vöröskereszt helyi, illetve községi szervezetének képviselői átadták a véradóknak járó elismeréseket, majd nyugdíjas sporttalálkozó zajlott.

A falu elismerésében részesült polgárok csoportképe Seffer Attila tanácselnökkel és Fazekas Róbert tanácselnök-helyettessel (Kazincy Paszterkó Diana felvétele)

A falu elismerésében részesült polgárok csoportképe Seffer Attila tanácselnökkel és Fazekas Róbert tanácselnök-helyettessel (Kazincy Paszterkó Diana felvétele)

A Juhász bálteremben megtartott díszülésen köszönték meg a falu tevékeny polgárainak, szervezeteinek az elmúlt időszakban a közösség érdekében tett erőfeszítéseit. Faludíjban részesült az idén 70. évfordulóját jegyző nyugdíjas-egyesület. A település vezetősége köszönőlevélben részesítette az Írisz Virágkedvelő és Környezetvédő Egyesületet, az elmúlt években kifejtett kimagasló tevékenységéért. Köszönőlevelet vehetett át Pecsenka László, a gyermekek érdekében tett munkásságáért, a falu játszóterének bővítéséért. Faluplakett díjban részesült Tóth Erika óvónő, a sokéves, töretlen segítségnyújtásáért.

Szintén Faluplakett elismerésben részesült Nagy Zoltán, a polgárok tájékoztatását szolgáló tevékenységéért, illetve Faluplakett elismeréssel köszönték meg Lestár Antunovity Karolinának, a néptánc és népművészet terén nyújtott több évtizedes kitartó és kimagasló munkáját, valamint közösségépítő és utánpótlást nevelő tevékenységét. Ezzel egyidejűleg grillparty kezdődött a Kossuth parkban. Ebben az évben 930 ételadagot biztosított a helyi közösség a sütkérező baráti társaságoknak, munkaközösségeknek. A késő délutáni órákban benépesült a színpad környéke, itt a falu betelepítésének 233. évfordulója jegyében mondott beszédet Seffer Attila tanácselnök, aki a grillpartyn résztvevők jelképes hozzájárulásából és a Sloboda Tekeklub versenyének részvételi díjaiból befolyt csaknem ötvenezer dinárt a helyi általános iskolának ajánlotta fel, amit dr. Crnkovity Gábor igazgató köszönt meg.

A művelődési programban felléptek az Ady Endre Művelődési Központ szakcsoportjai és a helyi oktatási intézmények tanulói, majd a Kossuht parkban késő estig szólt a retró discozene. A falunap vasárnap motoros Enduro Cross nyilvános edzéssel és bajnoksággal zárult az egykori téglagyár területén kialakított terepen.