2024. április 27., szombat

Nyílt nap a Magyar Tanszéken

A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett busszal szombaton Vajdaság több városából harmadikos diákok érkeztek az Újvidéki Egyetemre látogatóba.

Fotó: Turi Orsolya

Fotó: Turi Orsolya

Minden diák az érdeklődésének megfelelő karra látogathatott el a kinevezett hallgatói demonstrátorok vezetésével, a Bölcsészettudományi Kar Magyar Tanszékének demonstrátorai: Fekecs Emese, Szobonya Tamara és Szeles Réka. A látogatás alkalmával mintegy harminc diák kereste fel ezt az egyetemi kart és a Tanszéket. A vendégeket Jasmina Kodžopeljić prodékán fogadta sok szeretettel, beszédében összefoglalta az általános tudnivalókat a Bölcsészettudományi Karról. A könyvtárban a Magyar Tanszék munkásságát Fekecs Emese és Albert Éva mutatta be, valamint a Német Tanszék is bemutatkozott itt, melyet Deák Iréna, Molnár Norbert és Kobetics Dénes képviselt. A nyílt napra ellátogatók így vélekedtek a továbbtanulásról:

Tóth Orsolya (Zenta): – A zentai Egészségügyi Középiskola végzős diákja vagyok. Azért jöttem a nyílt napra, mert szeretnék információkat kapni a felvételivel kapcsolatban, szeretném tudni, hogy mi mindent kell teljesítenem ahhoz, hogy felvételt nyerjek a szakra. Szeretek olvasni és írni, és remélem, hogy itt megtalálom azt a szakmát, amellyel később érvényesülni és foglalkozni fogok.

Török Gabriella (Bácsfeketehegy): – A szabadkai Vegyészeti Technológiai Középiskola negyedikes diákja vagyok. Mindig is érdekelt az irodalom és a nyelvtan és olvasni is nagyon szeretek. Engem nemcsak a magyar tanári pálya érdekel, hanem a könyvtáros szakma is.