2024. április 26., péntek

Foglalkozás fogyatékkal élők számára

Szerdán 16 és 18 óra között Szabadkán foglalkozást tartanak fogyatékkal élők és hozzátartozóik számára a Református Egyház épületében (Zombori út 6.). A foglalkozásokra minden második héten kerül sor, amely magába foglal egy-egy bibliai történet feldolgozását, éneklést, kézimunkát, beszélgetést. Az akciót Harangozó László szabadkai református lelkész és felesége, Harangozó Gyöngyi szervezi.

– Két éve költöztünk át a feleségemmel Bácsfeketehegyről Szabadkára. Ott foglalkoztunk a Hit és Fény elnevezésű szervezet berkein belül fogyatékkal élő emberekkel. Ezt a munkánkat szeretnénk most folytatni Szabadkán is. Egyelőre egyfajta felmérést végzünk, hogy mekkora az érdeklődés a foglalkozás iránt. Korábban is tartottunk foglalkozásokat, de csak négy-öt ember részvételével, főleg ismerősöknek. A szerdai alkalomra mindenkit várunk, és reméljük, hogy nagy számban jelennek meg érdeklődők – nyilatkozta lapunknak Harangozó László, hozzátéve, hogy a későbbiekben az akcióba szakembereket is szeretnének bevonni.

A lelkész elmondta, hogy a foglalkozásra főleg enyhe lelki fogyatékkal élő személyeket várnak. Legfőbb céljuk, hogy közösséget építsenek a fogyatékkal élők számára.