2024. április 27., szombat

Szép élmény, örök emlék

Szerkesztőségünk vendégei voltak a Légy a Magyar Szó modellje! verseny nyertesei

Kellemes, vidám és üde hangulata volt a péntek délután újvidéki székházunkban megtartott szépségtanfolyamnak, amelyen a Légy a Magyar Szó modellje! verseny hat fiatal nyertese vett részt. A zentai Horváth Alekszandra, Borbély Hajnalka és Cakó Eszter, a topolyai Dudás Julianna, a szabadkai Kopunović Annamária és a kishegyesi Uhor Nikolett a gyönyörű smink és az alkalmi frizura mellett hasznos tanácsokat kapott a közelgő ballagás alkalmából.

A rendezvény részvevői (Fotó: Ótos András)

A rendezvény részvevői (Fotó: Ótos András)

A zentai Tyutyko Hair Style csapata, Tóth Róbert és Sabina Skenderi ügyesen dolgozott, egyedi frizurát varázsolt a lányoknak.

– Szinte mind a hat lánynak különböző a hajtípusa, de ez egy tapasztalt fodrásznak nem jelent gondot. A lányok a ballagáshoz illő frizurát kapnak, kontyot, fonatot, göndörítést, valamint tanácsokkal is ellátjuk őket. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy saját maguk is kitapasztalják, milyen frizura állna jól nekik a ballagás napján. A lányok általában nem hagyják az utolsó pillanatra a ballagási frizura kérdését, így már másfél hónappal előbb lefoglalják a terminusokat – mondta Tóth Róbert fodrász, a Tyutyko Hair Style tulajdonosa.

A lányok teljesítették kérésünket, és mindannyian smink nélkül érkeztek székházunkba. Kiss Izolda, a temerini Beauty Galaxy profi sminkese gyorsan és precízen sminkelte a lányokat.

Kopunović Annamária (Fotó: Ótos András)

Kopunović Annamária (Fotó: Ótos András)

Dudás Julianna (Fotó: Ótos András)

Dudás Julianna (Fotó: Ótos András)

Horváth Alekszandra (Fotó: Ótos András)

Horváth Alekszandra (Fotó: Ótos András)

Cakó Eszter (Fotó: Ótos András)

Cakó Eszter (Fotó: Ótos András)

Uhor Nikolett (Fotó: Ótos András)

Uhor Nikolett (Fotó: Ótos András)

Uhor Enikő, a nyereménnyel (Fotó: Ótos András)

Uhor Enikő, a nyereménnyel (Fotó: Ótos András)

– A sminkelés előtt megkérdezem a lányokat, milyen a stílusuk, mi az, amit szeretnek, melyik színeket kedvelik, de természetesen a sminket az arcformához, a szem és a haj színéhez is igazítom. A fiatal bőr sminkelése attól is függ, hogy mennyire problémás. Ha valakinek pattanásosabb a bőre, azt ajánlom, hogy kevesebb és enyhébb alapozót használjon, mert ha túl sok smink kerül az ilyen bőrre, akkor az ellenkező hatást érhetjük el – hangsúlyozta Kiss Izolda.

Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy az érettségiző fiatalok számára a tablófotó egy életre szóló emléket jelent, és ennek az emléknek az élményét osztotta meg olvasóival a Magyar Szó is a legszebb tablókép nyereményjátékával.

– Másodízben szerveztük meg ezt az eseményt, amelynek egyre nagyobb a visszhangja, és erről az is tanúskodik, hogy nagyon sok szavazat érkezett a lányokra, akár az újságban megjelentetett szavazócédulák, akár a facebookos és instagramos lájkolás alapján. Jövőre azt sem tartjuk kizártnak, hogy a fiúk is versenyezni fognak, mivel az ő körükben is nagy érdeklődés mutatkozott a verseny iránt. Azonfelül a legszebb osztálytabló versenyének elindításán is gondolkodunk – mondta  Ökrész Rozália.

A lányokról a sminkelés előtt és után profi fotó készült. Velük is elbeszélgettünk a benevezés okáról, a szavazás folyamatáról és arról, hogy milyen érzés volt, mikor az ő tablóképük lett az egyik legszebb. Válaszukat hamarosan egy hosszabb írásban közöljük. A hat hölgy a Lilly drogéria ajándékcsomagjában részesült, valamint a petrőci Petroland élményfürdő két-két belépőjeggyel jutalmazza őket.

A játék keretében egy táblagépet sorsoltunk ki a beérkezett szelvényes borítgékok közül. A szerencsés nyertes Uhor Enikő.