2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

Tét nélkül sok gól

VÍZILABDA – FÉRFI EUROLIGA

A férfi Euroliga utolsó, 14. csoportkörének nem volt már igazán tétje, így izgalom nem sok volt, annál több gól, összesen 186, ami meccsenként 23,25-os átlagot jelent. A nyolcas döntőre Hannoverben kerül sor június 6–8. között, a negyeddöntős párosítás: Pro Recco–Hannover, Barceloneta–Busto, Brescia–Olimpiakosz, FTC–Jug.

MAGYAR KÉZILABDA

Külföldi bírók a fináléban

A Magyar Kézilabda-szövetség bejelentette, hogy a Veszprém–Szeged férfi bajnoki döntő (május 23., Veszprém és 26., Szeged) mérkőzéseit külföldi bírók vezetik, akiknek személyéről még egyeztetnek az európai szövetséggel. Évek óta terítéken van a kérdés, hogy a legfontosabb, „életre-halálra menő párharcot” külföldi bírópárosra kell-e bízni, de eddig a hazai sípmestereket pártolták. Idén az változott, hogy a veszprémi Nagy Lászlót megválasztották a – többek között a sípmesterek delegálását is végző – szövetség alelnökévé, ő azonban játékosként is érdekelt lesz a döntőben, ezért a pártatlanság érdekében az MKSZ a külföldi bírópáros mellett döntött. A fináléban egyébként videobírót is használnak majd.

SÁRKÁNYHAJÓZÁS

Először Szerbiában!

Május 18-án, szombaton Bezdánban a helyi Duna Kajakklub szervezésében rendezik meg Szerbiában az első sárkányhajóversenyt, amely a Sokszínű sárkány elnevezést kapta. A rendezvény célja a sárkányhajózás és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a nemzetek és országok közötti kapcsolatok ápolása és erősítése. Az eseményre 10 csapat nevezett be Szerbiából, Horvátországból és Magyarországból, így megközelítőleg 150–200 résztvevőre számítanak a szervezők. A verseny megnyitója 9.30-kor lesz a klub épületénél a csatornaparton.