2024. április 27., szombat

Minden szavazat fontos

Száz év után újra jó magyarnak lenni Vajdaságban. Annak is köszönhetően, hogy a gazdaságfejlesztés a magyar nemzetpolitikai stratégia részévé vált – hangzott el a nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesületben megtartott, kedd esti civil kerekasztal-beszélgetésen. Élni kell a szavazati jogunkkal, és nem szabad hagyni egy európai egyesült államok létrehozását, mert veszélyes fölülírni a tagországok akaratát. 

Éljünk a lehetőséggel (Fotó: Kecskés István)

Éljünk a lehetőséggel (Fotó: Kecskés István)

A nagybecskereki civil szervezetek képviselőinek és a vállalkozóknak a vendégei között volt Deli Andor, a Fidesz–KDNP vajdasági EP képviselője, a magyar kormánypártok jelöltje a május 26-ai megmérettetésen, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője és Odri Norbert, a VMSZ Tanácsának a tagja volt.

Juhász Bálint elmondta, igaz, hogy nem mi döntjük el az európai parlamenti választások végkimenetelét, de hozzájárulhatunk ahhoz, hogy képviselőnk legyen. Az se mindegy, hogy ahhoz mennyivel járulunk hozzá.

Deli Andor történelmi alkalomnak mondta az európai parlamenti választásokon való részvétel lehetőségét, hangsúlyozva, hogy minden szavazat fontos a május 26-ai szavazáson, hiszen 2014-ben mindössze 367 szavazat hiányzott ahhoz, hogy a Fidesz–KDNP egy mandátummal többet kapjon.

– A vajdasági magyar emberek minden faluban, városban, ahol eddig jártam nagyon képben vannak, tudják, hogy mi történik. Azt is látják, hogy mennyi fejlődés, mennyi eszköz érkezett hozzájuk az új nemzetpolitikának köszönhetően. És ebből kifolyólag én azt gondolom, hogy tudatában vannak annak, az összes reakció azt bizonyítja, hogy mekkora tétje van ennek a választásnak. A tét pedig az, hogy megmaradjunk magyarságunkban, megmaradjon az önállóságunk, és ennek érdekében és ehhez a célhoz hozzájárulva szavazni is fognak. Bízom abban, hogy a lehető legtöbb szavazatot sikerül majd begyűjtenünk és méltó módon odatesszük a támogatásunkat a nemzet asztalára –  mondta Deli Andor Nagybecskereken.