2024. április 27., szombat

A párizsi kiemelés volt a tét

A volt világelső játékára már nem sokan kíváncsiak… (Fotó: Beta/AP)

A volt világelső játékára már nem sokan kíváncsiak… (Fotó: Beta/AP)

Az Európa-szerte uralkodó szeszélyes időjárás végül nem zavarta meg tegnap Györe László és Nikoloz Baszilasvili mérkőzését a római 1000-es tornán, de bár megzavarta volna, mert a már kétszer legyőzött grúz ezúttal egy árnyalattal jobb volt, és felülmúlta a zentai fiatalembert. Kár, mert Laci a folytatásban a második kiemelt és címvédő Rafael Nadal ellen léphetett volna pályára, s ezzel kérdésessé vált, hogy kiemelt lesz-e a Roland Garroson.

A nyitófordulóban erőnyerő, világelső és első kiemelt Novak Đoković ma a 2. körben a fiatal kanadai Denis Shapovalovval játszik, akit januárban az Australian Open 3. fordulójában négy játszmában győzött le. Ma kezd a többi nagynevű játékos is. Roger Federer a TiafoeSousa meccs továbbjutójával, Dominic Thiem a veterán Fernando Verdascóval, Sztefanosz Cicipasz pedig a 17 éves olasz Janik Sinnerrel mérkőzik.

A női tornán a másfél hónapos kihagyás után újra játszott Serena Williams, aki meglepően gyér érdeklődés mellett verte a svéd Rebecca Petersont, míg nővére, a 39. születésnapját júniusban ünneplő Venus 3 óra és 5 perces meccsen múlta felül a belga Elise Mertenset. A Williams nővérek a 2. fordulóban a 31. egymás közötti meccsüket vívták volna, de Serena térdsérülésre hivatkozva lemondta a további szereplést. A volt világelső sorozatban a harmadik tornától lépett vissza…