2024. április 24., szerda

Megújuló medencék és magasabb jegyárak

Az adai Adica közvállalat a napokban megkapja az építési engedélyt a wellnessközpontra

Az adai strandfürdő az idén is három kültéri medencével, vízi csúszdákkal és több vendéglővel várja a fürdőzőket a június elsejétől szeptemberig tartó fürdőidényben.

A fürdőkomplexumot üzemeltető Adica üdültetési közvállalat igazgatójától, Juhász Tibortól megtudtuk, hogy a fürdőidényre megújult a csúszdás medence, és tervezik a gyermekmedence felfrissítését is, valamint szálláshelyekkel várják a vendégeket a sportpanzióban, illetve a nyár folyamán két fesztivált és szombat esténként bulikat tartanak a fiataloknak. Az idei fürdőidénytől átlagosan tíz százalékkal drágulnak a belépőjegyek az adai strandfürdőben.

– Az adai strandfürdőben az idei fürdőidényre is újításokkal készültünk. A medencéink a nyolcvanas évek elején épültek, ezért mindegyik rászorult már a felújításra, amivel mostanra végeztünk. Tavaly ősszel, illetve az idén tavasszal fejeztük be a csúszdás medence felújítását. Az összes közül ez a medence volt a legrosszabb állapotban. Ez egy betonobjektum, amelynek a megmentésére nagy szükség volt. Hasonló technológiával végeztük a renoválást, mint a gyermekmedencénél. A munkálatok 4 millió dinárba kerültek, amelyből 2 milliót a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság finanszírozott, 2 milliót pedig Ada község önkormányzatának költségvetéséből biztosítottunk – mesélte Juhász Tibor, aki elmondta, ennek a medencének a felújítása különösen fontos volt számukra.

– A régi betonkonstrukció falát körben egy kiugró ülőkével építették meg, mivel akkoriban valószínűleg ülőmedencének szánták. Nekünk viszont óriási problémát jelentett a kiugró rész karbantartása és fertőtlenítése. Emiatt nem tudtuk tökéletesen fertőtleníteni a medencét, és a víz hamarabb elpiszkolódott. Ez a víz minden egyes medence vizébe bekerült, hiszen közös vizet használnak, ezt a problémát most elhárítottuk. A kiugró eltávolítása után a medence poliészter bevonatot kapott, így szinte új létesítménnyel várjuk a vendégeinket. Május második felében szeretnénk felfrissíteni a gyermekmedencét is. Ennek a felületéről letisztítanánk a vízkövet, valamint ha lesz rá lehetőség, akkor új, színes poliészter bevonatot is szeretnénk rávinni a medencére, amivel újjá tudnánk varázsolni a legfiatalabb fürdőzőknek – közölte az igazgató, hozzátéve, az adai strandfürdőben a 2019-es idényben átlagosan tíz százalékkal többe kerülnek majd a belépőjegyek.

A napijegyekért 30 dinárral kell többet fizetni, így ez a felnőtteknek 330 dinár lesz, a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak pedig 250 dinár. Juhász Tibor megjegyezte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a nyugdíjasoknak biztosítják az ingyenes idényjegyet, amellyel az igénylők hétfőnként látogathatják a létesítményt. Ada község lakosai továbbra is ötvenszázalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az idényjegyeket. Kiemelte, hogy Ada község önkormányzata pályázaton keresztül biztosított pénzt a községi általános iskoláknak, amelyek ebből megvásárolhatták a diákoknak az idényjegyeket. Az igazgató közölte, hogy a közvállalat már leadta az iskolák titkárságain az idényjegyeket, amelyekkel a gyerekek a fürdőidény kezdetétől ingyenesen látogathatják a strandfürdőt, majd hozzátette, hogy a korábbi éveknek megfelelőn júniustól szeptemberig minden szombaton bulikat szerveznek a fiataloknak. A nyár folyamán két fesztiválnak ad helyet a strandfürdő, ahol június harmadik hétvégén tartják a Color Fesztivált, augusztus második hétvégéjén pedig a háromnapos Green Future Fesztivált. A közvállalat a Delfin Úszóklubbal közösen júniustól 20-ától újra megszervezi az úszóiskolát, amelyre az érdeklődők már jelentkezhetnek az Adica irodájában a J. J.Zmaj utca 25/B alatt.

Juhász Tibor (Csincsik Zsolt felvétele)

Juhász Tibor (Csincsik Zsolt felvétele)

– Immár két éve kínálunk szálláshelyet a vendégeknek a Dom hostelben és a sportpanzióban. Ezeket az objektumokat továbbra is fejlesztjük, főleg a berendezésüket. A meglévő rendszerek karbantartásába is jelentős pénzeszközöket fektettünk, hogy színvonalas szolgáltatást tudjunk biztosítani vendégeinknek. A két objektum ötven-ötven szálláshelyet kínál, viszont a hostelt két évre kibérelte egy építőipari vállalat a munkásai részére, akik Adán és a környéken dolgoznak, ezért az elkövetkező két évben csak a sportpanzióban tudjuk fogadni a vendégeket. A strandfürdőben júniustól szeptemberig üzemel majd a három vendéglő is, mert erre a szolgáltatásra is szükség van. A tavasz folyamán lehetőséget adtunk az Ada községben működő vendéglősöknek, hogy béreljenek vendéglátóipari egységet a strandfürdőben. Az első hullámban nagy volt érdeklődés, de amikor a bérletet kellett volna felajánlani, akkor mindenki a munkaerő hiányára és egyéb gondokra hivatkozva elállt ettől a lehetőségtől – nyilatkozta Juhász Tibor.

Az adai strandfürdő mellett az idén tavasszal előkészítették a területet a leendő wellnessközpont építéséhez. Juhász Tibor elmondta, hogy körülbelül 50×50 méteres területet tisztítottak meg, ami igen nagy munka volt.

– Már nincs akadálya annak, hogy ezen a területen elinduljon a wellnessközpont építése, amelynél az Adica közvállalat a beruházó, Ada község önkormányzata pedig a finanszírozó. Tudomásom szerint a napokban megkapjuk az építési engedélyt, és ha ez meglesz, akkor kiírják a közbeszerzési pályázatot a kivitelező kiválasztására – mondta a közvállalat igazgatója.