2024. április 27., szombat
KÉZILABDA – NŐI BL

Győrben maradt a trófea

Megvédte címét a női Bajnokok Ligájában a Győr, miután budapesti fináléban 25:24-re verte az orosz Rosztov-Don csapatát. A magyar sztárklubnak az utóbbi hét kiírásban ez az ötödik trófeája.

Úgy mentek neki a mérkőzésnek a felek, mintha a támadáson kívül semmi sem létezne a világon – a kezdeti periódusban percenként két gólt látott a Papp László Aréna közönsége. A szorosan alakuló gólzápor ideje alatt Amorim járt élen a gólszerzésben győri részről, a brazil hamar három találatot lőtt.

Negyed órányi játék után változott a találkozó képe, az oroszok tudatosan lassítani próbáltak, illetve nem akarták felvállalni a pörgősebb kézilabdát. Ez a játékstílus azonban – és Danyi Gábor edző jó ütemű időkérése – a magyar lányoknak jött jobban, akik a védekezésről szóló időszakot nagy különbséggel nyerték. A félidőig négy gólig jutó Görbicz és az egyre jobban védő Grimsbø vezetésével a Győr 6:1-es sorozattal zárta az első periódust, és 15:11-es vezetéssel fordult.

A Rosztov a pihenő után szemmel láthatóan igyekezett még keményebb védekezéssel megfékezni a magyarok támadását, s ez sikerült is, de a túloldalon Grimsbø legalább ennyi bravúrt mutatott be. Azonban a magyar góltermelés a hajrára teljesen elfogyott, míg az oroszok erőfeszítése majdnem meghozta a gyümölcsét – az utolsó idegtépő másodpercekben még az egyenlítésre is esélyük volt, ám a serleg végül Magyarországon maradt.

A bronzmérkőzésen a norvég Kristiansand minimális különbséggel verte (31:30) a francia Metz-t.