2024. március 29., péntek

Élelmiszercsomag a rászoruló időseknek

Moholon az idősek és nyugdíjasok klubja várja az öreg és magányos embereket

A moholi idősek és nyugdíjasok klubja a helyi nyugdíjas-egyesülettel közösen különféle rendezvényeket szervez az idős és magányos embereknek, akik emellett naponta összejöhetnek újságot olvasni, tévézni és beszélgetni a nyugdíjasok székházában Moholon, a Petőfi Sándor utca 58. alatt.

Nagy József, az adai szociális gondozói központ munkatársa és a moholi idősek klubjának vezetője megjegyezte, hogy a helyszínen az idős és magányos személyeknek segítséget nyújtanak még a szemét- és vízdíj fizetése alóli teljes vagy részleges felmentéssel kapcsolatos ügyintézésben, valamint igény szerint besegítenek a korosztály szociális védelemébe is. Hozzátette továbbá, hogy az idősek klubja vezetőjeként a moholi nyugdíjas-egyesülettel közösen teadélutánokat, bálokat, hagyományápoló rendezvényeket is szerveznek.

Nagy József kiemelte, hogy Fekete Rózsa vezetésével nagyon aktív a kézimunkacsoport, amely minden évben rendszeresen ellátogat a falusi nők kiállításaira Vajdaság-szerte, valamint nemrég húsvéti hagyományápoló kiállítást is szerveztek. Mint mondta, a szociális gondozói központ élelmiszer-adományából és a kiállításon bemutatott süteményekből a húsvéti ünnepek alkalmából a nyugdíjas asszonyokkal közösen csomagokat állítottak össze, amelyeket április derekán adtak át ötvenegy rászoruló idős embernek, köztük rossz szociális helyzetű, valamint magányos személyeknek.

A moholi idősek klubjának vezetője elmondta, a kézimunkacsoport mellett nagyon aktív az énekkaruk is, amelynek tagjai különféle rendezvényeken lépnek fel. Jelenleg a magyarországi Cserkeszőlőn esedékes fellépésre készülnek, majd részt vesznek a Durindón, illetve bemutatkoznak az Ada község napja alkalmából szervezendő ünnepségen, a Moholi Napok rendezvénysorozatán, valamint a felsőhegyi kórustalálkozón is.