2024. április 27., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Gátlást okozott egy magas fa

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Szeretném elmondani, hogy mennyire igaza volt, s számomra mennyire hihetetlen még most is ez a történet. Emlékszik talán rám, elmeséltem, hogy mennyire magányos vagyok, pénzemet egy műtétre kuporgattam, de sehogyan sem gyűlt össze az összeg. Ekkor ön az otthonom kinézete és az otthonom környezete felől érdeklődött. Megjegyeztem, nem a szüleimnél lakom, hanem egy lakást bérelek a nagyvárosban. Kérdezte, hogy mit látok, ha kinézek az ablakon. Mondtam, hogy egy óriási épület és egy óriási fa van velem szemben, melynek az ágai már rongálják a cserepet, és az ablakomat verdesik, ha fúj a szél. Mivel padláslakásról van szó, csak egy pici ablakom van. Ekkor az égtáj felől érdeklődött ön, s mondtam, hogy ez északkelet. Tanuló vagyok, egyetemista, s kérdezte, hogy vannak-e nehézségeim a tanulással. Persze, hogy vannak.

– Nos, igen, emlékszem. Megmagyaráztam, hogy az ősi indiai építészművészeten alapuló hagyomány és tudomány szerint észak-kelet kihatással van a pénzre, a párkapcsolatra, a tanulásra és a hitre. Ha a lakásunk közepéből nézve északkeleten nagy ablak van, ajtó van, tükör van, világos van és világos színek uralkodnak, akkor az jót hoz. Ha viszont nincs ajtó és ablak, ha ott sötét van, és nehéz, magas, nagy darab bútorok vannak ott, akkor az akadályokat hoz a felsorolt életterületeken. Fontos az is, hogy mi található a ház környékén, az udvaron vagy a közeli utcarészen. Nem szabad, hogy magas, vastag fa, nagy épület legyen, a fák nem szabad, hogy túl közel legyenek a házhoz, mert ez tanulási vagy kommunikációval kapcsolatos problémákat okoz, szerelmi bánathoz vezet, a pénztelenség terhét érezhetjük, no meg kevés hitünk, önbizalmunk lesz, talán még becstelenek, csalfák, hazudósak is leszünk.

– Igen, pontosan ezt mondta, s önnek minden állítása igaz volt. Mivel nem az én házam, nem rendelhettem el a fa kivágását, a szembeni nagy házzal kapcsolatban pedig semmit sem tehettem. Ám a tanácsait megfogadtam. Szüleim házából elhoztam két nagy tükröt, sőt egy benti bagua tükröt is elhelyeztem erre a délkeleti falra. A szekrényt megfordítottuk, s ezzel megnyitottuk ezt a teret. A tükrök az ablakokat tudják helyettesíteni, s nehéz bútor sem jelentett akadályt. Ezután föltettem a falra a kis képecskét, a papíron nyomtatott yantra képet, melyet ön nekem programozott be, s fölolvastam a szanszkrit írású áldást is a fölhelyezésekor. Ekkor még egy kis valótlansághoz folyamodtam, mert csak ezzel érhettem el azt, hogy a fát kivágják, vagy legalábbis lenyessék. Megvártam egy viharos éjszakát, s másnap közöltem a gazdaasszonyommal, hogy nagyon megrémültem, mert a szél miatt az ágak borzalmasan verdesték az ablakot, lehet, hogy még a cserepeket is megrongálták, csináljon valamit, mert nem merek aludni, mivel felriaszt álmomból a faág csapkodása. Egy hét sem telt el, s képzelje, kivágták a fát! Tudom, hogy idejében mondtam neki, amikor már egy-két hete fent volt a yantra kép és a bagua tükör, no meg a nagytükrök is. Már ekkor hitet és lendületet kaptam, tudtam, hogy nemsokára történik valami, s összegyűjtöm a szükséges pénzt. Így is lett. Sikeresen letettem egy vizsgát, tehát a tanulás is beindult, s anyukámtól ennek örömére kaptam pont annyi pénzt, amennyire szükségem volt, hogy elmehessek a vágyott szépségkorrekciós műtétre! Ez hát az én sikertörténetem.

– Örülök neki, hogy segíthettem.

– Most az a helyzet, hogy átkerültem egy másik városba, itt kaptam munkát, s ismét lakást bérelek. Van egy dolog, ami nem tetszik, azok pedig a gerendák. Látszik két gerenda, az egyik éppen az ágyam fölött van.

– Mi sem könnyebb, tegye arrébb az ágyat.

– Nos, nem lehet. Pici szobáról van szó, a másik falon beugrás van és az ajtó, sehogy sem tehetem arrébb.

– Ez sajnos komoly gond. A gerenda az ágy fölött olyan érzést kelt önben, hogy önre szakad a nehézség, megbetegedhet az a szerv, amelyiken áthalad. Ha asztal fölött van, akkor konfliktusokat okoz azon személyek között, akiket elválaszt, vagyis akik között van. Ha ül alatta, akkor gondterhelt lesz. Két észszerű megoldás van: nem tartózkodni a gerenda alatt, a másik pedig az, hogy eresszék le a mennyezetet, s így tüntessék el a gerendát. Mivel ön egyiket sem kivitelezheti, a hely kicsi, a lakás pedig nem az öné, akkor csakis a yantra korrekciók és bambuszkorrekciók, szélcsengők elhelyezése jöhet számításba, s mindenesetre legalább két programozott kristály elhelyezése.

– Hála Istennek, hogy van megoldás. Most azonnal önhöz fordultam, hogy ne legyen késő. Különben itt az északkelet rendben van, szép nagy ablak van ott, s nincs szekrény, no meg közeli magas fa sincs.

– Jó, tehát akkor küldöm a kristályokat, a yantra képecskét, s elmagyarázom, hogy a bambuszt hogyan  helyezze el. Ami még nagyon fontos, az a vécé helye. Mivel otthonunkba a pozitív energiák északról, északkeletről és keletről jönnek, itt nem szabad sem vécének sem lomtárnak lennie. Ha itt van, betegségeket és különböző problémákat hoz életünkbe. Yantra képecskét kell elhelyezni a vécé vagy a lomtárajtó fölé, méghozzá kívülről. Ez nagy részben megsemmisíti ezt a negatív hatást. Majd megjegyzem a yantrákat, mert mindenhova más fajta yantra kell. Amikor elhelyezi, akkor ki kell mondani a szanszkrit nyelven leírt mantrát, melyet szintén elküldök, a yantra hátuljára írom azt. Sok sikert!