2024. április 26., péntek

Majális a focipályán

Főzőverseny, ajándék sör, hegedűkoncert és mulatós est várja Gunarason a majálisozókat

Az Univerzum Ifjúsági Klub az idén is majálisozást szervez a gunarasi labdarúgópályán. A programok sora délelőtt kezdődik és jó esetben a késő éjszakába nyúlik – mondta el lapunknak Vikor Aleksandra, a majális egyik szervezője.

– A program minden korosztálynak fog szólni, a gyerekeknek lesz légvár, tortaevő verseny, trambulin, tyúkfogó verseny, zsákban ugrálás és kézműves foglalkozás. A felnőttek számára főzőverseny kezdődik délelőtt, a benevezési díj 500 dinár. Három kilogramm húst biztosítunk csapatonként, jelentkezni a klub Facebook-oldalán vagy a 024/4726-012-es telefonszámon lehet. A nap során kapható lesz hamburger, és gazdag tombola várja a vendégeket. Külön érdekesség lesz, hogy szétosztunk 100 liter ingyensört – mondta el Vikor, majd arról is szólt, hogy a programok ingyenesek.

Délután vetélkedőkkel folytatódik a majálisozás – számolt be lapunknak Kovács Viktor szervező. Elmondása szerint az idősebb korosztályokat komoly kihívások várják a vetélkedők során.

– A felnőtteket malacfogás és sörivóverseny, valamint fiú- és lányfoci. Az idén sem marad el a sörping és a borpong, valamint a kötélhúzás, ezenkívül gumiexatlont is szervezünk, ami hasonlít a tévés vetélkedőhöz, csak ennél a játéknál az akadálypálya régi gumiabroncsokból készül. A vetélkedők után májusfát állítunk, amit előzőleg felíszítünk a gyerekekkel. Ezt eredményhirdetés követi, majd egy kis szünet után a művelődési műsor következik, amelyet a gunarasi asszonykórus nyit meg, valamint fellépnek a Dózsa György Általános Iskola diákjai is. Este fél 9-kor kezdődik Dér Zsolt csantavéri hegedűművész félórás minikoncertje, majd 21 órától az Adai Bohém Fiúk zenekar mulatós estje, miközben, 22 órakor megkezdődik a sok értékes tombolanyereménynek a sorsolása – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy nagy érdeklődésre számítanak. Két évvel ezelőtt 150 résztvevője volt az Univerzum majálisának, tavaly viszont már csaknem 500. Az idén a tavalyinál gazdagabb lesz a program, és több résztvevőre is számítanak – tudtuk meg a szervezőtől.

A gunarasi majális fő támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., kiemelt támogatók a gunarasi helyi közösség, a tartományi oktatási titkárság, a Gunaras Jövője civil szervezet, Topolya község önkormányzata, a Csíki sör, a pobedai helyi közösség, a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő, a kiskunmajsai Jonathermal, a Dózsa György Általános Iskola, a Perfect Nails, a Kamilla bár és a Fehér Szarvas vendéglő. Az esemény társszervezője az FK Olimpia és a VMSZ községi ifjúsági fóruma.