2024. április 27., szombat

Húsvét Palicson

Szombaton tojáskeresés, műhelymunka és számos meglepetés várja a gyermekeket a Vigadóban

Szombaton 11 és 13 óra között immár harmadik alkalommal tartják meg a Húsvét Palicson elnevezésű rendezvényt Palicson a Vigadóban. A kedden megtartott sajtótájékoztatón a szombati programokat Olivera Imbronović, a Jogi Egyesület elnöke és a palicsi Prezident szálloda igazgatója ismertette. Elmondta, hogy a rendezvény keretein belül különböző aktivitásokra kerül sor. A gyermekek többek között tojáskeresésen vehetnek részt, különböző műhelymunkák várják őket, néptáncosok és modern táncosok fellépéseit tekinthetik meg, és még néhány tánclépést is megtanulhatnak. Az igazgató közölte, hogy a gazdag műsor és szórakoztató játékok mellett a rendezvény résztvevőinek lehetőségük lesz meglátogatni Palics idegenforgalmi objektumait, amelyekben ajándékokat rejtettek el.

Suzana Milijašević Đurić és Olivera Imbronović (Fotó: Patyi Szilárd)

Suzana Milijašević Đurić és Olivera Imbronović (Fotó: Patyi Szilárd)

– Az első rendezvényünkön mindegy száz látogatónk volt, gyermekek és felnőttek egyaránt. Az elmúlt évben ez a szám megkétszereződött. Idén a húsvét kései időpontra esik, így szép tavaszi idő várható. Emellett iskolaszünet van, ezért rendezvényünkre még több gyermeket várunk – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Olivera Imbronović.

Suzana Milijašević Đurić, a Mala radionica elnevezésű egyesület elnöke a sajtótájékoztatón a rendezvény műhelymunkáit ismertette részletesebben.

– Egyesületünk egy saját készítésű húsvéti dekorációval is készült a szombati eseményre, amely mellett a gyermekek szüleikkel le tudnak fényképezkedni, és játszani is tudnak vele. Azt, hogy ez a dekoráció pontosan micsoda, nem árulom el. Jöjjön el mindenki és nézze meg – mondta az egyesület elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de ahogy az elmúlt években, idén is várják a jótékonysági adományokat, amit ezúttal a Kolevka Gyermekotthon számára gyűjtenek. Az eseményt Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete, a Park Palics Kft., a Prezident Szálloda, az Elitte Palics, a Milord Resort Villa és a Larus Villa közösen szervezi.