2024. április 27., szombat

Tűz a közlekedési rendőrség telephelyén

A rendőrség információi szerint a keletkezett kár 200 000 dinár

Hétfőn este tűz keletkezett a szabadkai közlekedési rendőrség telephelye közvetlen közelében lévő erdős részen, és a lángok elterjedtek a rendőrség parkolójába, ahol több autó is kigyulladt, adta hírül a subotica.com.

A Pannon RTV szerint a tűz a Városi Stadion körüli erdős részen keletkezett, és a lángok a szárazság és a szél következtében gyorsan továbbterjedtek. A tűz a feltételezések szerint 19 órakor keletkezett, és csakhamar elérte a körbekerített parkolót. A subotica.com tudósítása szerint a lángok a parkolóban lévő használaton kívüli hivatali autókban és korábban lefoglalt járművekben is kárt tettek, ugyanakkor néhány roncsolt állapotban lévő autó is megégett. A szabadkai rendőrség lapunknak adott információi szerint a keletkezett kár 200 000 dinár, és a tűz elsősorban a meghibásodott és nem regisztrált járműveket érte el.

A tűz nyomán keletkezett sűrű füst hatalmas területen szétterjedt, és sokáig lebegett a Harcosok sorakozója lakótelep fölött. A hírek szerint az ott lakók azt hitték, hogy a városi vagy valamely illegális szemétlerakó gyulladt ki, mivel ez már több alkalommal is előfordult.

Az Alapfokú Ügyészség ügyészhelyettese és a rendőrség illetékesei a tűz megfékezését követően elvégezték a helyszínelést.

A tűz oltásában négy tűzoltóautó vett részt. Személyi sérülés nem történt.

Habár a tűz keletkezésének okai még nem ismertek, ezúttal is szót kell ejtenünk arról, hogy a tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van, és a szárazság miatt fokozott figyelem ajánlott.