2024. április 27., szombat

Nem lesz szerb elődöntő

Dušan Lajović személyében mégis lesz szerb elődöntős a nagyhercegségben (Fotó: Beta/AP)

Dušan Lajović személyében mégis lesz szerb elődöntős a nagyhercegségben (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković három játszmában veszített tegnap a monte-carlói elődöntőben az orosz Danyiil Medvegyev ellen, így ma nem tartanak szerb rangadót, amire azért lett volna esély, mert Dušan Lajović nagy meglepetésre bejutott a négy közé. Az ópázovai így Medvegyevvel szemben próbálja kiharcolni első döntőjét az 1000-es tornákon. A mérkőzésen Novaknak már az első hat játékban több önhibája volt, mint a Fritz elleni teljes meccsen, és bár rutinosan kiegyenlített, a harmadik játékrészben teljesen kiengedett, és az orosz megérdemelten jutott az elődöntőbe.

Lajović meglepő sorozata tegnap sem szakadt meg. A tunéziai Malek Zsaziri, a belga David Goffin és a 4. kiemelt Dominic Thiem után az ópázovai tegnap az új olasz reménységet, a múlt héten Marrákesben Györe László ellen is nyertes Lorenzo Sonegót is felülmúlta, amivel nemcsak a legjobb eredményt jegyezte az 1000-es tornákon, hanem a ranglistán feltört Györe elé a pályafutása fölényesen legjobbját jelentő 31. helyre, és ismét Szerbia második legmagasabban rangsorolt teniszezője lett. Különösen nagy eredmény a Thiem feletti siker, ami az osztráknak rövid idő leforgása alatt a második veresége szerbiai ellen, mivel Rióban Györétől is kikapott.

Az osztrák veresége egyébként a nyolcaddöntő „nagytakarításának” része, hisz ugyanaznap kiesett Alexander Zverev és Sztefanosz Cicipasz is.