2024. április 19., péntek

Nagyszülők várólistán

Nagy az érdeklődés a Nagyszülők online elnevezésű informatikai képzés iránt
Nagyszülők a számítógépek előtt (Fotó: Patyi Szilárd)

Nagyszülők a számítógépek előtt (Fotó: Patyi Szilárd)

Szerdán megtartották az utolsó óráját a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban megrendezett Nagyszülők online elnevezésű informatikai képzésnek. Az immár harmadik alkalommal lebonyolított képzés, amelyen nagyszülők és nyugdíjasok vehettek részt, hat héten át tartott. Az órákon a résztvevők megismerkedhettek a számítógép használatával, és a számítógépen keresztül történő kommunikációval. Az utolsó előadáson László Aranka, a képzés informatikatanára és Kosányi Tamás, a VM4K képzési referense a hallgatóknak emléklapot nyújtott át.

Kosányi Tamás kérdésünkre elmondta, hogy nagy az érdeklődés a képzés iránt. Az eddig megtartott három képzésen közel ötven hallgató vett részt. A nagy érdeklődésre való tekintettel még a nyár kezdete előtt szeretnének egy negyedik képzést is elindítani. Ezen azok a nagyszülők vehetnek majd részt, akik már várólistán vannak.

A harmadik képzés résztvevői  (Fotó: Patyi Szilárd)

A harmadik képzés résztvevői (Fotó: Patyi Szilárd)

– A közeljövőben induló negyedik képzésre már beteltek a helyek, de továbbra is várjuk a jelentkezőket, akiket felveszünk az adatbázisunkba, és beosztjuk őket. Akik most jelentkeznek, előreláthatólag a tél környékén kerülhetnek sorra – nyilatkozta lapunknak Kosányi Tamás.

Az érdeklődők a 024/670-010-es telefonszámon, az office@vm4k.org.rs e-mail-címen vagy személyesen a központ portáján jelentkezhetnek.