2024. április 27., szombat

A mentős sofőr nem lehet beteg(?)

Általános megítélés szerint napok óta csendes sztrájkot folytatnak a szabadkai egészségház mentős gépkocsivezetői. Meg nem erősített információk szerint a médiában megjelent hírekre és a nevüket fel nem vállaló sofőrök nyilatkozataira reagálva az Egészségház vezetősége felszólította a hivatalosan betegszabadságukat töltő sofőröket, térjenek vissza dolgozni, különben felmondást kaphatnak, de akkor is elbocsáthatják őket, ha nyilatkozni mernek a média képviselőinek.

(Fotó: Gergely Árpád archív)

(Fotó: Gergely Árpád archív)

– Az egészségház irodáiból felhívták a betegszabadságukat töltő kollégákat, és közölték velük, hogy ha nem kórházi ellátásban részesülnek, akkor rögtön munkába kell állniuk, különben felmondást kaphatnak – nyilatkozta lapunknak egy nevét elhallgatni kívánó mentős sofőr, aki megerősítette azt az információt is, miszerint felmondással fenyegetik azokat a sofőröket is, akik nyilatkozni mernek a médiának.

– Megtiltották mindenkinek a médiaszereplés bármilyen formáját, mert szavaik szerint csak a sajtószóvivő adhat nyilatkozatot, annak ellenére, hogy nem írattak velünk alá titoktartási szerződést és a munkaszerződésünkben sem szerepel ilyen kitétel – mondta a sofőr, és hozzátette, hogy nincs értesülése arról, hányan fognak a vezetőségi nyomásra ismét munkába állni hétfőtől, de, mint mondta, tudják, hogy a munkának folytatódnia kell.

– Azt gondolom, semmit nem értünk el, megpróbáltuk, összefogtunk, láttuk, hogy ki kire számíthat – így zárta szavait nyilatkozónk.

Az alkalmazásban lévő 33 gépjárművezetők több mint fele betegségre hivatkozva nem jelent meg a munkahelyén az elmúlt hét folyamán, ezzel tiltakozva az alacsony bérezések és a nem megfelelő munkakörülmények miatt. Azóta folyamatosan térnek vissza munkahelyükre, ugyanis ígéretet kaptak a bérük emelésére.